1
Evropske lige

Juve izdržao pakao Napulja

Objavljeno: 01.03.13 u 22:48

napoli - juve

U derbi meču 27. kola Serije A Napoli i Juventus su remizirali 1:1, pa nema nikakvih promena na vrhu tabele i stara dama ostaje na +6 u odnosu na Napolitance, koji već šesti meč u nizu ne znaju za pobedu.

Derbiju je prethodio vatreni uvod kada su navijači domaćeg tima kamenovali autobus sa fudbalerima Juventusa. Na svu sreću nema povređenih.

Vratimo se fudbalu, Napoli je počeo meč sa Pandevom i Kavanijem napred, Insinje je ostao na klupi, baš kao i Armero koga je u startnoj postavi zamenio Zuniga. S druge strane, Konte se odlučio da krene samo sa Vučinićem napred, a u tim se vratio oporavljeni Kjelini. Stara dama prva dolazi do vođstva i to posle prekida koji je izveo Pirlo, a Kjelini se najbolje snašao – mnogi će reći i da je defanzivac Juventusa napravio faul, procenite sami da li je toga bilo ili ne. Napoli je u samom finišu prvog poluvremena došao do izjednačenja golom Inlera, ali je lopta posle njegovog udarca sa 18 metara zakačila Barzaljija i ušla u gol. Imao je Napoli priliku da dođe i do vođstva posle kornera, ali je šansa propuštena. Tom prilikom došlo je do koškanja Kjelinija i Kavanija, a Italijan je bukvalno davio Urugvajca u nameri da ga zaustavi. Nije mu to zaboravio Kavani, pa ga je u prvom minutu nadoknade udario laktom u glavu bez lopte i prošao sjajno, jer je dobio žuti umesto crvenog kartona.

Napoli je u prvih deset minuta drugog poluvremena zaigrao nešto zatvorenije, a onda su usledili ataci ka golu Bufona. U samo deset minuta stvorili su četiri odlične prilike, ali je jedinica stare dame pokazala zašto ga mnogi i dalje smatraju za najboljeg na svetu. Nisu uspeli da ga savladaju ni Mađo, ni Inler, ni Hamšik, a ni Bonući koji je nespretno reagovao ispred svog gola. U 73. minutu Hamšik je sjajno šutirao Bufon odbranio, a Džemaili je uspeo da promaši prazan gol.

Stao je Napoli posle ovog napada, kao da su izgubili snagu, a morali su i da uštede malo energije za finalne napade u finišu, koji su počeli u 84. minutu kada je odlično šutirao opet Inler, ali je Bufon izbio u korner. Uspeo je Juve da umiri napade Napolitanaca koji su usledili i priveli su meč kraju kako je njima odgovaralo i ostali na +6 pred nastavak sezone.

Juventus sada ima 59 bodova, Napoli je ostao na 53, a videćemo da li će Lacio ili Milan biti na poziciji tri posle ovog kola s obzirom da imaju međusobni okršaj.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter