0
Ostali sportovi

Kraljevski preokret

Objavljeno: 28.02.13 u 09:53

kopitar

Vrlo tvrda utakmica viđena je u Stejpls centru gde su zahvaljujući preokretu u poslednjoj trećini hokejaši Los Anđeles Kingsa pobedili su ekipu Detroita sa 2:1.

Bila je to sjajna utakmica sa mnogo šansi na obe strane, pa se može reći da ne bi bilo nezaluženo ni da su Red Vingsi slavili. Ali nepisano pravilo da jedan potez, jedna mastorija, na utakmici sasvim ravnopravnih rivala uglavnom reši pobednika tako je bilo i ovog puta. Ipak krenimo redom.

Kingsi su bolje otvorili meč i imali su početnu inicijativu, dok su Red Vingsi vrebali svoju priliku, koja im se ukazala u 10. minutu prve trećine pa je Kajl Kvinsi iskoristio šansu i savladao golmana Bernijea koji se u toj situaciji prilično spetljao. Sa minimalnom prednošću za Detroit otišlo se na prvi odmor, a isti rezultata bio je na snazi i na početku treće trećine jer drugi poriod sem nekoliko šansi na obe strane nije doneo promenu rezultata.

Red Vingsi su ozbiljnu priliku da udvostruče prednost propustili u 8. minutu poslednjeg perida kada nisu iskoristili igrača više, a potom je usledila surova kazna.

Prvo je u 10. minutu Džef Karter iskoristio situaciju 5 na 3 i savladao Džimija Haurda, aonda je pet minuta kasnije usledio potez koji smo spomenuli na početku, a bio je delo Slovenca Anža Kopitara koji je sjajnom fintom prevarioa golmana Haurda i postavio končnih 2:1 za Kingse.

Rezultati:

Montreal – Toronto 5:2

Vašington – Filadelfija 1:4

Nešvil – Anajam 1:5

Detroit – Los Anđeles 1:2

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter