0
Evropske lige

FOTO: Starsport

Bajernu baš srećan rođendan

Objavljeno: 27.02.13 u 22:35

FC Bayern München - Borussia Dortmund

Minehnski Bajern je danas proslavio 113. godina postojanja, a fudbaleri su navijačima poklonili pobedu nad najvećim rivalom Borusijom iz Dortmunda u četvrtfinalu Kupa Nemačke 1:0! Bavarci su tako na najlepši način proslavili klupski rođendan, a Arjen Roben je bio čovek koji je „uručio poklon“.

Bajern je odigrao još jedan sjajan meč, taktički je Hejnkes nadmudrio Jirgena Klopa i milioneri mogu da budu srećni što su izgubili „samo“ 1:0. Bajern je stvarao šanse tokom prvog poluvremena, ali je Roman Vajdenfeler u nekoliko navrata činio čuda – skinuo je zicere Robenu i Krosu, ali i jako dobar udarac Martineza. Međutim, u 43. minutu nije mogao apsolutno ništa, Roben je u svom stilu šutirao sa neki 18 metara u suprotan ugao pod prečku… Vajdenfeler je morao da vadi loptu iz mreže… Nije bilo spasa.

Dortmund se otvorio koliko-toliko u nastavku, ali ni to nije vredelo, pošto su Van Bujten i Dante stavili u džep Levandovskog, a Alaba i Lam su isto uradili sa Rojsom i Geceom. Praktično jedinu priliku je Dortmund imao u nadoknadi vremena kada je Šiber šutirao preko gola glavom. Mogao je Bajern ranije da reši sve, ali je Danteov udarac glavom prvo sa linije izbacio Gece, a posle drugog pokušaja u korner je loptu izbacio Vajdenfeler.

Bajern je potpuno zasluženo u polufinalu i apsolutni su favoriti za osvajanje Kupa u konkurenciji Frajburga, Volfsburga i Štutgarta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter