0
Evropske lige

Barsa ponižena, Real očitao lekciju Kataloncima

Objavljeno: 26.02.13 u 22:57

ronaldo-ramos-slavlje

Real Madrid je u finalu Kupa kralja, a način na koji su stigli do završnice je spektakularan, pošto su sa 3:1 slavili u revanš meču polufinala protiv Barselone i to na Kamp Nou. Fenomenalna partija Reala, koji je očitao fudbalsku lekciju Kataloncima, koji su imali malo prilika tokom ovog susreta, baš kao i protiv Milana u Ligi šampiona.

Barselona je počela meč u najjačem sastavu, s tim da je branio Pinto kao i uvek u Kupu kralja. S druge strane, Murinjo je odlučio da meč ponovo počne Rafael Varan u odbrani, a da u samom špicu bude Gonzalo Iguain, a ne Karim Benzema.

Na startu meča odličnu priliku propušta Mesi, ali je to bilo manje-više sve što smo videli od Argentinca uz jedan pokušaj iz slobodnjaka pred kraj prvog poluvremena kada je za malo bio neprecizan. Real je do vođstva došao u 13. minutu kada je Ronaldo dobio jednu loptu na desnoj strani u kaznenom prostoru, navukao Pikea da ukliza i u pravom momentu pomerio loptu, a defanzivac Barse ga je oborio. Penal čist kao suza, bez dileme za Maljenka iako su se bunili Pike i Pujol, pa je kapiten čak dobio i žuti karton. Kristijano Ronaldo je preuzeo odgovornost i doveo Real u vođstvo.

pujol-sudija-penal
Real se sjajno zatvorio posle tog gola, na isti način na koji je to Murinjo i ranije uspevao protiv Katalonaca, pa Barselona nije uspevala da dođe do ozbiljnije prilike. Najbolja je bila ona iz slobodnog udarca, koju smo pomenuli, šutirao je Mesi.

U nastavku je Real čekao svoju priliku iz kontre, odlično su na sredini terena zatvarali Ćavija i Inijestu, oduzimali su im lopte, a u 57. minutu kontra je sevnula, Di Marija je prihvatio loptu, nasankao Pujola, poslao ga lepo po burek, ali je njegov udarac odbranio Pinto. Međutim, lopta se odbila do Ronalda, koji je stigao da je prihvati, da se namesti i zatrese mrežu udarcem levom nogom. Već tada je bilo jasno da će Barsa teško do finala, jer su im bila potrebna tri gola (1:1 u prvom meču), a tačku na ovaj meč stavio je Rafael Varan posle kornera kada je bio najviši u skoku i odličnim udarcem matirao poptuno nemoćnog Pinta. Do kraja meča Alba je uspeo da smanji na 3:1 i tako bar malo ublaži ovaj poraz… Ali skoro polovina gledalaca je već napustila Kamp Nou, tako da gol nisu ni videli, a i neće ih preterano zanimati…

Barselona je imala samo tri udarca u okvir gola na ovom susretu, Real čak osam, što je dovoljan pokazatelj kako je ko igrao.

Real sada čeka protivnika u finalu, a to će biti bolji iz duela Sevilje i Atletika, gde Madriđani imaju prednost od 2:1 iz prvog susreta. Finale je 18. maja, a još se ne zna gde će se igrati.

Barselona ima priliku da se revanšira Realu već za vikend kada se igra novi El Klasiko, ali na Santijago Bernabeu. Ovoga puta je u pitanju meč Primere, ali moraće mnogo, mnogo bolje da odigraju fudbaleri Barselone ako ne žele da dožive još jedan bolan i šokantan poraz od najvećeg rivala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter