1
Domaći fudbal

Foto: starsport

Prozivanje Bjekovića i najave otpuštanja

Objavljeno: 25.02.13 u 19:09
Foto: starsport
Foto: starsport

Bio sam na mnogo sednica skupština Partizana, Crvene zvezde, Fudbalskog saveza Srbije i nekih drugih sportskih kolektiva i znam koliko to ume da bude dosadno. Javljaju se govornici, pričaju sve i svašta, a zapravo gotovo po pravilu ne kažu ništa.

Plašio sam se da će i ova današnja u Partizanu biti takva, ali sam se prevario. Znali smo svi da neće biti nikakvog glasanja o poverenju predsedniku Draganu Đuriću i da neće doći do njegove smene, ali daleko do toga da nije bilo zanimljivo.

Rekao bih, jedna sasvim zanimljiva Skupština. Možda čak i iznad proseka zanimljivosti.

PARTIZAN-SKUPSTINA_01

Ukoliko tražite od mene da rezime kažem u jednoj rečenici, nije nikakav problem, ali ne zamerite ako će rečenica biti malo duža: Dragan Đurić je ostao predsednik Partizana i malo je isprozivao Nenada Bjekovića, Dragoljub Vukadinović i Vehbo Papić su razrešeni dužnosti u UO, na njihovo mestu su došli Predrag Petričević, Ivan Maričić i Novak Nedić, najavljena je reogranizacija kluba, izgradnja internata, budžet će biti smanjen za četiri miliona, igračima će biti kresane plate, najavljena su otpuštanja, promena odnosa prema filijali Teleoptik, predloženo je da Savo Milošević uskoro bude priključen Upravnom odboru kako bi se spremao da jednog dana postane predsednik…

To naravno nije sve, ali se može reći da je to suština.

PARTIZAN-SKUPSTINA_10

Ajmo sada jedno po jedno. Prvo Dragan Đurić:

„Prestanimo da potcenjujemo Skupštinu, jer je ovo skup legendi kluba. Oni koji nemaju hrabrosti da se pojave i kažu šta imaju, oni su samo zabava za tabloidnu javnost.

Mi smo bili primorani da menjamo sportsko rukovodstvo, jer smo bili izloženi remećenjem kluba nezabeleženim u istoriji.

Prošle godine servisirali smo dugove iz prošlih sezona. Ostvarili poizitivan bilans, poslovali pozitivno i likvidno. Ostvarili smo ukupan prihod od 18.459.000 evra, dok su rashodi bili 18.180.000 evra. Sve u svemu godišnje smo ukupno trošili oko 15 miliona evra.

Imali smo kašnjenja s plaćanjem, ali smo uspeli nadljudskim naporima da održimo likvidnost, a da ne trpi sportski rezultat. Neki od tih problema predstavljani su dramatično, zlonamerno.

Odlučili smo se za restriktivni budžet u 2013. godini. Troškove ćemo smanjiti za četiri miliona evra u odnosu na prošlu godinu. Smanjenje troškova predstavlja složen i delikatan zadatak.

UO će najviše vremena posvetiti tom poslu. Moramo biti spremni za teške i bolne odluke. Ako to ne uradimo naša budućnosti je na lošem putu“, rekao je Đurić.

PARTIZAN-SKUPSTINA_11

Član Skupštine Milomir Gligorijević je ocenio da Partizan mora da kupi novi autobus, jer „šporet“ kojim se igrači voze ne valja ništa i najavio je da će on prvi u tu svrhu uplatiti 100.000 dinara.

On je takođe, po starom dobrom receptu, za sve probleme unutar kluba okrivio medije, a onda predložio Skupštini i članovima Upravnog odbora da u to telo izaberu Savu Miloševića.

Ideja je da se on kroz saradnju s Đurićevim UO pripremi da naredne godine preuzme rukovođenje crno-belima.

Sam Savo je rekao da je to za njega iznenađenje, ali da ne može to da prihvati još dve godine, jer ima obaveze u Fudbalskom savezu Srbije, gde je direktor svih reprezentativnih selekcija.

Zanimljivo izlaganje je imao i član Upravnog odbora Duško Jovanović.

„Budžet mora da se rastereti, a kad su igrači u pitanju, on mora da bude dva miliona evra bruto. Treba smanjiti troškove stanova, telefona… Tu su nagrade za uspehe,.

Teleoptik se transformisao u profesoalni klub s budžetom kao pojedini superligaški klubovi i to treba razmotriti. Treba otpustiti jedan broj ljudi, smanjiti primanja… Posla ima mnogo“, rekao je Jovanović.

Recimo da bi to bilo sve!

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Prozivanje Bjekovića i najave otpuÅ¡tanja | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. when we do our home renovation, we always look for
    new home styles and designs on that the web for some great ideas.
    ,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter