0
Evropske lige

Svonsi petardirao Bredford i uzeo trofej

Objavljeno: 24.02.13 u 18:56

svonsi-ekipa

San četvrtoligaša Bredforda da može da osvoji trofej je prekinut na brutalan način, pošto je u finalu Liga kupa Engleske Svonsi slavio sa čak 5:0! I pre početka meča znalo se da su labudovi mnogo kvalitetniji tim, ali niko nije smeo da se usudi da kaže da će to i potvrditi, jer je Bredford izbacio i Arsenal i Aston Vilu u prethodne dve faze.

Ipak, danas na Vembliju nije bilo iznenađenja, a Svonsi je do vođstva došao već u 16. minutu preko Nejtana Dajera i već tada je bilo jasno čak i navijačima Bredforda na Vembliju (njih oko 34.000) da iznenađenja neće biti. Miču je do kraja prvog poluvremena povisio na 2:0, a na startu drugog dela u 47. minutu Dajer postiže svoj drugi gol i rešava pitanje pobednika. Samo 12 minuta kasnije penal za labudove i crveni karton za golmana Bredforda Djuka, a onda dolazi i do komične scene jer se svađaju De Guzman i Dajer oko toga ko će izvesti penal. Holanđanin, koji je očigledno zadužen za jedanaesterce, nije hteo da dozvoli Dajeru da izvede penal i postigne hettrik. Miču je morao da smiruje situaciju, a na kraju je De Guzman postigao gol i zaglio se sa Dajerom.

U 78. minutu Dajer je napustio igru i nije postigao treći gol… Navijači Bredforda nisu prestajali sa navijanjem ni kod rezultata 0:4… A neverovatna scena u 86. minutu – prvi korner za Bredford i navijanje sa tribina kao da je 0:0. Svaka čast navijačima ovog kluba iz Lige 2. U nadoknadi vremena, dve velike prilike za Svonsi, odbranjen udarac Mičua, zatim prečka i stativa u istom trošku posle šuta Tiendalija, ali je zatim De Guzman dao svoj drugi gol za konačnih 5:0 i rekordni trijumf jednog tima u finalu Liga kupa ikada! Do sadašnji rekord držao je Mančester Junajted pobedom nad Viganom od 4:0.

Prvi, a verovatno i poslednji trofej sa Svonsijem uzeo je Mihael Laudrup, pošto će na kraju sezone sigurno napustiti velški klub – pitanje je samo gde će biti sledeće sezone, u Čelsiju, Sitiju ili Realu.

Svonsi je osvojio prvi trofej u istoriji kluba, izborili su i plasman u Ligu Evrope, a Bredford mora da se pomuči do kraja sezone u Ligi 2 da dođe do plej-ofa i borbe za plasman u viši rang takmičenja. Videćemo i šta će biti sa Svonsijem i učešćem u Evropi, jer se pričalo da UEFA traži od ovog kluba da se izjasni kao engleski ili nema učešća u takmičenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter