0
Evropske lige

Siti slavio u derbiju

Objavljeno: 24.02.13 u 16:25

martinez-ba

U nedeljnim utakmicama 27. kola Premijer lige viđene su dve pobede domaćih timova. Mančester Siti je u derbiju kola savladao Čelsi sa 2:0, dok je Njukasl trijumfovao sa 4:2 protiv Sautemptona.

Nakon izjednačenog i prilično nezanimljivog prvog poluvremena, pravi fudbal u Mančesteru viđen je tek u drugih 45 minuta. Istina i u prvom delu je bilo nekoliko prilika, pre svega za Siti, među kojima je najbolju imao danas odlični Matija Nastasić čiji udarac glavom je odbranio Peter Čeh.

Drugo poluvreme je počelo penalom za Čelsi koji nije iskoristio Frenk Lampard. Tačnije njegov udarac je zaustavio Džo Hart koji je mogao da bude i isključen pošto je upravo on skrivio penal oborivši Dembu Ba posle velike greške Koloa Turea, ali je sudija Mariner odlučio da golmanu Sitija ne pokaže čak ni žuti karton pokazavši tako da nije siguran da li je uopšte trebalo da dosudi penal.

Nerealizovan penal i propuštena prilika u kontranapadu Ramireša obila se o glavu plavcima u 63. minutu kada je Jaja Ture rutinirano „kiflom“ savladao Čeha. Iako su gubili gosti praktično nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku da dođu do izjednačenja, ali je zato svoju šansu na drugoj strani iskoristio Tevez koji je golom u 85. minutu stavio tačku na ovaj meč. U domaćem timu ceo meč je odigrao Nastasić, dok je Kolarov utakmicu odgledao sa klupe za rezerve, na drugoj strani je u bledoj ekipi Čelsija Ivanović bio jedan od boljih.

Posle ovog meča Siti se vratio na 12 bodova zaostatka za Junajtedom, dok će Čelsi voditi veliku borbu sa Totenhemom i Arsenalom za mesto koje vodi u Ligu šampiona.

U drugoj utakmici nedeljenog programa Njukasl je posle mnogo uzbuđenja na kraju ipak uspeo da savlada Sautempton. Gosti su poveli u 3. minutu preko Šnederlina, ali su domaći već do poluvremena golovima Sisokoa i Sisea uspeli da naprave preokret. Lambert je u 50. minutu vratio rezultatski egal, ali je Njukasl ponovo odgovrio sa dva gola u mreži Boruca kojeg su u drugom poluvremenu savladali najpre Kabaje, a potom i njegov saigrač Hujveld.

Rezultati:
Mančester Siti – Čelsi 2:0
Njukasl – Sautempton 3:2

Odigrano ranije:
Liverpul – Svonsi 5:0
Fulam – Stouk 1:0
Arsenal – Aston Vila 2:1
Norič – Everton 2:1
Kvins Park Rendžers – Mančester Junajted 0:2
Reding – Vigan 0:3
VBA – Sanderlend 2:1

Vest Hem – Totenhem (ponedeljak, 21h)

Tabela: Mančester Junajted 68 bodova, Mančester Siti 56, Čelsi 49, Totenhem 48, Arsenal 47, Everton 42, VBA 40, Liverpul 39…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter