0
Evropske lige

Bajern nastavio da melje

Objavljeno: 23.02.13 u 17:31

martinez-bajern-verder

U mečevima 23. kola Bundeslige Bajern je pokazao da neće dozvoliti nikome da ga stigne do kraja sezone, pošto su na Alijanc areni u kombinovanom sastavu savladali Verder sa 6:1. Od ostalih rezultata vredi izdvojiti pobedu Hanovera nad HSV-om, ali krenimo redom.

Bajern je bez Milera, Krosa, Mandžukića, Švajnštajgera dočekao Verder i lako došao do nova tri boda. Poveli su Bavarci posle odlične akcije po desnom boku i centaršuta Filipa Lama za Arjena Robena koji je ubacio loptu u mrežu u 25. minutu. Samo četiri minuta kasnije je bilo 2:0, glavom je mrežu tima iz Bremena zatresao Havi Martinez. Do kraja prvog poluvremena Verder ostaje i sa igračem manje, pošto je isključen Prodl. Bajern to koristi i na startu drugog dela dolazi do ogromnih 4:0 – prvo je autogol postigao Gebreselasije, a zatim se u 52. minutu upisao i Mario Gomez. Sve što je Verder uradio do kraja bio je pogodak Kevina De Bruina. Ovo je razljutilo Bavarce koji do kraja daju još dva gola – prvo Frank Riberi u 86. minutu, a zatim Mario Gomez u 89. postiže svoj drugi pogodak za konačnih 6:1. Ludnica na Alijanc areni se nastavlja…

Augzburg je u derbiju začelja savladao Hofenhajm sa 2:1, a strelci su bili Đi u 45. minutu i u nastavku Saša Molders. Hofenhajm je do kraja meča samo uspeo da ublaži poraz preko De Kamarga.

Hanover se brzo oporavio posle ispadanja iz Lige Evrope i savladao HSV sa 5:1 na svom terenu. Biram Diuf je postigao prvi gol u 7. minutu, ali su se gosti iz Hamburga vratili pogotkom Rafaela van der Varta sa bele tačke. Do kraja poluvremena Hušti takoše sa bele tačke vraća prednost Hanoveru, a Didije Ja Konan donosi ogromnih 3:1 pred nastavak. U nastavku ista priča kao saa kraja prvog poluvremena, još jedan gol Ja Konana i zatim pogodak Abdelaue za konačnih 5:1.

Štutgart je dočekao Nirnberg i uspeo da posle prolaska u osminufinala Lige Evrope razočara svoje navijače. Meč je završen bez pobednika, a švabe su povele preko Traore. Ipak je slavlje domaći navijačima onemogućio Felner.

Majnc i Volfsburg su takođe remizirali, a domaći tim ima za čim da žali jer su prvi poveli preko Zimlinga, a vukovi su izjednačili golom Nalda u 15. minutu, a nedugo zatim su ostali i sa desetoricom jer je isključen Madlung. Ni igrač više nije bio dovoljan sat vremena Majncu da dođe do pobede…

Rezultati:
Frajburg – Ajntraht 0:0
Bajern – Verder 6:1
Hanover – HSV 5:1
Augzburg – Hofenhajm 2:1
Majnc – Volfsburg 1:1
Štutgart – Nirnberg 1:1

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter