0
Evroliga

Teo nedovoljan da se pobedi Efes

Objavljeno: 22.02.13 u 21:13

teo

Ekipa Anadolu Efesa uspela je da preokrene rezultat u poslednjoj četvrtini i savlada moskovski CSKA predvođen sjajnim Milošem Teodosićem sa 63:60 (16:22, 10:12, 15:12, 22:14) u 8. kolu Top 16 faze Evrolige.

Moskovljani su na početku utakmice stekli vođstvo koje su u drugom delu prve četvrtine serijom od 9:0 preko Micova i Kauna povećali na plus 12. Stečenu prednost CSKA je održavao do odlaska na odmor kada su imali višak od 8 poena.

Velike napore da sustignu rivala uložili su košarkaši Efesa koji su bili jako blizu izjednačenja sredinom treće deonice kada je Duško Savanović uz koš postigao i dodatni poen sa linije slobodnih bacanja za 37:38. Međutim, Miloš Teodosić je tada preuzeo stvar u svoje ruke i doneo svojoj ekipi 5 koševa prednosti na kraju trećeg dela igre.

Ponovo je Efes prišao protivniku i napokon na 4 i po minuta do kraja susreta poveo. Usledila je dramatična završnica u kojoj je Efes imao blagu prednost. Imali su gosti iz Moskve priliku da izjednače u samoj završnici, ali su srpski košarkaši Teodosić i Erceg bili neprecizni u šutu za tri poena.

Anadolu Efes do pobede je predvodio Džordan Farmar sa 15 poena. Lukas je ubacio 14 poena, a srpski reprezentativac Duško Savanović je postigao 7 poena uz 2 skoka i 3 asistencije.

Sjajnu partiju za CSKA pružio je Miloš Teodosić sa 26 poena (5/10 za tri) uz 4 skoka i 5 asistencija. Saša Kaun je bio blizu dabl dabl učinka sa 12 poena i 9 skokova. Vladimir Micov je zabeležio 7 poena i 5 skokova, Nenad Krstić 4 poena i 2 skoka, a Zoran Erceg 2 poena i 4 skoka.

Ovom pobedom košarkaši Efesa (7-1) su „pobegli“ Moskovljanima (5-3) i sada imaju dve pobede više.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter