0
Evrokupovi

Steaua izbacila Ajaks

Objavljeno: 21.02.13 u 23:57

steaua-ajaks

Steaua je poslednji učesnik osmine finala Lige Evrope, pošto je bila bolja od Ajaksa posle izvođenja jedanaesteraca u Bukureštu. Prethodilo je sjajnih 90 minuta Steauae i pobeda od 2:0, a zatim i slabašnih dodatnih 30 minuta.


Steaua Boekarest vs Ajax 1-0 Iasmin Latovlevici by EredivisieVoetbal

Steaua je odigrala sjajan meč protiv favorizovanog Ajaksa koji je imao 2:0 iz prvog meča koji je odigran pre sedam dana u Amsterdamu. Ali u Bukureštu druga priča na duelu ova dva rivala i Steaua je došlka do vođstva golom Latovlevićija u 38. minutu, a kada je iz voleja sa više od 20 metara pogodio kapiten Kirikeš bilo je jasno da će meč otići u produžetke.


Goal Vlad Chiriches on Steaua Bucharest – Ajax… by f100004985975414

U dodatnih 30 minuta niko nije psotigao odlučujući gol, pa se pristupilo izvođenju penala, a Steaua je bila bolja i zasluženo je izborila plasman u osminufinala. U prvoj seriji pogodili su i Eriksen i Rusesku, ali je već u drugoj seriji Steaua stekla prednost jer je Šone promašio, a Nikolić pogodio. U trećoj seriji Ajaks je održao u igri Sim De Jong, a Filip je potvrdio prednost domaćih. U četvrtoj seriji je i rešeno pitanje pobednika, Moisander je bio neprecizan, a Latovlevići je pogodio za veliku radost domaćih navijača.

Steaua će u osmini finala igrati protiv Čelsija, prvi meč se igra u Bukureštu 7. marta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter