0
Evrokupovi

Malo jedan Suarez, Čelsi se provukao

Objavljeno: 21.02.13 u 23:59

hulk-liverpul-zenit

U osmini finalaLige Evrope nakon utakmica u večernjem terminu su dva ruska tima Zenit i Anži, jedan engleski Čelsi, a tu su i Fenerbahče, Plzen, Benfika, Levante, Bordo i Steaua.

U neverovatnom meču na Enfildu Liverpul je slavio sa 3:1 protiv Zenita, ali mu to nije bilo dovoljno za osminu finala pošto je izgubio u Rusiji sa 2:0. Zenit je odlično počeo ovaj meč i poveo golom Hulka u 19. minutu i ispostavilo se da je taj pogodak bio presudan, a pao je posle velike greške Džejmija Karagera. Suarez je izjednačio iz slobodnjaka u 28. minutu, a Džo Alen je doneo prednost Liverpulu pred kraj prvog dela igre. Kada je Suarez još jednom pogodio direktno iz slobodnog udarca u 59. minutu izgledalo je da crveni mogu do prolaska dalje, ali je Zenit nekako izdržao da ne primi četvrti gol i prođe u narednu fazu gde će igrati sa Bazelom.

Eden Azar je spasio Čelsi od blamaže protiv Sparte, koja je do 92. minuta vodila sa 1:0 i imala produžetke u džepu, ali je tada mladi Belgijanac pokazao zašto toliko vredi – izbacio je dva čuvara i zatim levom nogom zakucao loptu u mrežu gostiju, koji su pre toga imali nekoliko prilika da dođu i do 2:0.

Anži je odigrao 1:1 sa Hanoverom u Nemačkoj i prošao u osminufinala jer su slavili sa 3:1 u prvom susretu u Moskvi. Prvi gol na meču postigao je Pinto u 70. minutu, a od tog trenutka se Anži branio još 28. minuta (osam minuta nadoknade), a dominirao je Everton u svom kaznenom prostoru. Nadali su se domaći navijači da njihovi ljubimci mogu do drugog gola, ali u poslednjem minutu nadoknade kontra Anžija i gol Lasine Traorea za konačnih 1:1.

Plzen je već u Napulju rešio pitanje pobednika dvomeča sa Napolijem, pošto su slavili sa 3:0, a u Češkoj su upisali novu pobedu. Ovoga puta nisu dali tri, već dva gola, a strelci su bili Kovarik i Tecl za potpunu katastrofu i blamažu Napolija u ovom duelu.


Viktoria Plzen-Napoli 2-0 Highlights All Goals by marcoxxx46

Benfika je sa 2:1 savladala Leverkuzen i obezbedila plasman u osminufinala, pošto su slavili i u prvom duelu na Baj areni sa 1:0. Poveli su orlovi spektakularnim golom Ole Džona, koji je nanizao nekoliko igrača nemačkog tima na levoj strani, a zatim perfektnim udarcem desnom nogom matirao golmana gostiju. Došao je Lever do izjednačenja preko Šurlea, ali je tačku na ovaj dvomeč stavio Nemanja Matić koji je glavom postigao drugi pogodak posle centaršuta Lime.

Fenerbahče je savladao BATE Borisov sa 1:0 u Istanbulu, a iskoristili su to što su imali igrača više od 20. minuta kada je isključen Baga. U nadoknadi vremena je dosuđen penal, nakon što je golman BATE-a oborio Soua, a sa bele tačke je precizan bio Kristijan Baroni. U prvom meču nije bilo golova, iako je BATE imao igrača više od 3. minuta…

Bordo je izbacio iz daljeg takmičenja kijevski Dinamo, pošto su posle 0:0 u Kijevu slavili na svom terenu sa 1:0 golom Diabatea. Dinamo ima za čim da žali, jer su se i pre primljenog gola u 41. minutu ispromašiuvali, a imali su i nekoliko poluprilika nakon toga.

Levante je već u prvom meču na svom stadionu rešio pitanje pobednika dvomeča sa Olimpijakosom jer je bilo 3:0, a slavili su i u Pireju sa 1:0 golom Obafemija Martinsa već u 9. minutu. Posle ovog pogotka meč je bio potpuno nezanimljiv, jer je Olimpijakosu trebalo pet pogodaka da prođe…


Gol de Martins [Olympiacos 0-1 Levante] by dembabacilon

Rezultati:
Benfika – Bajer 2:1 (prvi meč 1:0)
Bordo – Dinamo Kijev 1:0 (prvi meč 1:1)
Čelsi – Sparta Prag 1:1 (prvi meč 1:0)
Fenerbahče – BATE Borisov 1:0 (prvi meč 0:0)
Hanover – Anži 1:1 (prvi meč 1:3)
Liverpul – Zenit 3:1 (prvi meč 0:2)
Olimpijakos – Levante 0:1 (prvi meč 0:3)
Plzen – Napoli 2:0 (prvi meč 3:0)
Steaua – Ajaks  2:0 posle penala 4:2 (prvi meč 0:2)

 

Parovi osmine finala:
Plzen – Fenerbahče
Benfika – Bordo
Anži – Njukasl
Štutgart – Lacio
Totenhem – Inter
Levante – Rubin
Bazel – Zenit
Steaua – Čelsi

Prvi mečevi osminefinala na programu su 7. marta, a revanši se igraju sedam dana kasnije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter