0
Evrokupovi

Kobna nadonada za Lion, prošli Inter, Lacio, Njukasl…

Objavljeno: 21.02.13 u 21:03

lion-totenhem

Odigrano je još šest revanš mečeva šesnaestinefinala Lige Evrope, a posle Rubina plasman u narednu fazu obezbedili su Inter, Lacio, Totenhem, Njukasl, Bazel i Štutgart.

Umalo veliko iznenađenje da priredi Lion koji je posle proaza u Londonu od 2:1 protiv Totenhema vodio na Žerlanu 1:0 do 90. minuta… Taj gol psotigao je Maksim Gonalon u 17. minutu, a kada su svi očekivali da će Lion na megdan Interu usledio je novi šok – treći gol Totenhema u ovom dvomeču u nadoknadi vremena, samo što je umesto Bejla pogodio Musa Dembele.

Inter je bez problema još jednom savladao ekipu Kluža sa 3:0, a prva dva gola su delo Fredija Guarina, dok je treći pogodak postigao mladi Benasi.

Lacio je posle spektakularnih 3:3 u Menhengldbahu došao do pobede na Olimpiku protiv nemačkog predstavnika od 2:0 i plasirao se u osminu finala. Oba gola su nebeskoplavi dali u prvom poluvremenu – prvo je pogodio Kandreva u 10. minutu, a zatim se upisao i Gonzales u 33.

Metalist je dočekao Njukasl i posle 0:0 u Engleskoj očekivao se još jedan neizvestan susret. A do velike pobede došle su svrake golom Šole Ameobija sa bele tačke u 64. minutu.

Dnjipro je dočekao Bazel i tražio je dva gola kako bi nadoknadio minus iz Švajcarske. Kalinić je dobio crveni karton u 63. minutu, ali je 13. minuta kasnije crveni zaradio Frei, a dosuđen je penal za domaće koji je iskoristio Seleznjov. Isti igrač imao je sjajnu šansu u 78. minutu da donese tih željenih 2:0 svom timu, ali se obrukao i sa pet metara šutirao pored gola. Usledila je kazna, dosuđen je i penal za Bazel posle prekršaja Zozulje nad Štokerom, a sa bele tačke siguran je bio Šar.

Štutgart je golovima Boke i Gentnera došao do pobede od 2:0 protiv Genka u Belgiji, a to im je bilo dovoljno posle onih 1:1 na Mercedes Benc areni da prođu dalje.

Za sada su poznata dva para osmine finala, sastaće se Štutgart – Lacio i Totenhem – Inter.

Rezultati:
Kluž – Inter 0:3 (prvi meč 0:2)
Dnjipro – Bazel 1:1 (prvi meč 0:2)
Genk – Štutgart 0:2 (prvi meč 1:1)
Lacio – Borusija M. 2:0 (prvi meč 3:3)
Lion – Totenhem 1:1 (prvi meč 1:2)
Metalist – Njukasl 0:1 (prvi meč 0:0)
Rubin – Atletiko M. 0:1 (prvi meč 2:0)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter