1
Evroliga

Barsa na +39 u Istanbulu

Objavljeno: 21.02.13 u 20:18

erazem-lorbek

U prvoj utakmici 8. kola grupe F Top16 faze Evrolige Barselona je ponizila Fenerbahče pred oko 6.000 domaćih gledalaca savladavši ga sa 99:60 (23:13, 27:6, 26:21, 23:20).

Predvođeni odličnim Navarom gosti su već u prvih 10 minuta došli do dvocifrene prednosti, a kada su u drugom periodu uz 27 postignutih domaćoj ekipi dozvolili da da svega šest poena bilo je rešeno pitanje pobednika. Čak 31 poen viška za Katalonce (50:19) na poluvremenu primoralo je određen broj gledalaca da napuste halu kako ne bi dalje gledali bruku svog tima.

I kada su svi pomislili da će Barsa da smanji gas u drugom poluvremenu to se ipak nije desilo pošto je i treću i četvrtu četvrtinu rešila u svoju korist. Na kraju nesvakidašnja scena, preostali navijači su goste u svlačionicu ispratili ovacijama, dok su svoje ljubimce zasluženo izviždali.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Pit Majkl sa 17 poena, a odličnu podršku imao je od Uertasa i Tomića koji su dodali po 14 i Navara koji se zaustavio na 13 poena. Vredni pomena u domaćoj ekipi su samo Bo Mekejleb koji je postigao 17 poena i Bogdanović sa 16. Uroš Tripković je za tri minuta na terenu promašio po jedan šut za dva i tri poena.

Nakon ove utakmice Barselona će sa skorom od sedam pobeda i jednim porazom da zadrži prvo mesto u grupi, dok će Fenerbahčeu biti izuzetno teško da u narednih šest kola nadoknadi propušteno i da se plasira u četvrtfinale pošto sa skorom od dva trijumfa i šest izgubljenih utakmica trenutno zauzima poslednje mesto u grupi.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Barsa na +39 u Istanbulu | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Outstanding post, I believe people should learn a lot from this web blog its really user pleasant. So much great info on here .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter