0
Evrokupovi

Tika-taka zakazala, Milanu velika prednost

Objavljeno: 20.02.13 u 22:39

elsaravi-mesi

Milan je savladao Barselonu sa 2:0, a oba gola dali su momci iz Gane – Boateng i Muntari i to je prvi put u istoriji Lige šampiona da se to desilo. Barselona je skroz razbijena, a da je Milan bio mnogo bolji pokazuje i to da Barsa nije stvroila šansu za 90 minuta meča! Alegrija je u potpunosti nadmudrio rivala sa druge strane Rouru, koji je menjao Vilanovu.

Masimilijano Algeri odlučio je da meč počne sa sledećih 11 igrača: Abijati; Abate, Mekses, Zapata, Konstant; Montolivo, Muntari, Ambrozini, Boateng; El Šaravi, Pacini. Na Balotelija nije mogao da računa, jer je on već igrao za Siti u LŠ, a mladi Niang je ostao na klupi i mesto prepustio oporavljenom Faraonu.

S druge strane, Roura koji je menjao i na ovom meču Tita Vilanovu koji je iz Njujorka pratio meč, odlučio se za standardni sastav: Valdes; Alves, Pike, Pujol, ALba; Buskets, Fabregas, Ćavi; Inijesta, Pedro, Mesi.

Prvu pravu priliku na meču imao je Milan u 15. minutu, ali je El Šaravi slabo prihvatio loptu i nije uspeo ni da šutira ka golu Valdesa. Odlično je Alegri postavio taktiku, Ambrozini, Montolivo i Muntari su odrađivali ogroman posao kada je defanziva u pitanju, a vraćali su se jako dobro i Boateng i El Šaravi. Zato Barselona dugo nije mogla da stvori pravu priliku i tako je bilo do kraja prvog poluvremena.

A onda šok za goste u drugom delu, milan je nastavio da igra na isti način, ali je u 57. minutu došao do vođstva posle jednog slobodnjaka i udarca lopta se od Zapate odbila do Boatenga koji je levom nogom šutirao iz prve i matirao nemoćnog Valdesa. Barsa je nastavila mrtvo da igra, Milan je dalje zatvarao prilaze svom golu sjajno, a u 81. minutu polukontra, El Šaravi ka Muntariju koji udarcem iz prve ponovo matira Valdesa za neverovatnih 2:0. Barselona nije stvorila nijednu šansu na ovom meču i potpuno zasluženo su izgubili, a moraće mnogo, mnogo bolje u revanšu 12. marta ako žele u četvrtfinale. Alegriju i njegovim pulenima svaka čast na majstorskoj partiji, a trebaće im još jedan ovakav meč za četvrtfinale.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter