1
Evrokupovi

Mutinjo srušio Malagu u paklu Dragaoa

Portov minimalac

Objavljeno: 19.02.13 u 22:37

FBL-EUR-C1-PORTO-MALAGA

Porto je u prvom meču osminefinala savladao Malagu sa 1:0, a gol odluke je psotigao Žoao Mutinjo. Zasluženo je slavio Porto, a Malaga je želela da odbrani svoj gol u čemu ipak nisu uspeli.

Porto je počeo meč bez nedovoljno oporavljenog Džejmsa Rodrigeza, koji je bio na klupi: Helton; Danilo, Otamendi, Mangala, Aleks Sandro; Mutinjo, Lučo, Fernando; Ismailov, Varela, Martinez. Trener Malage Manuel Pelegrini je odlučio da od prvog minuta na teren pošalje sledećih 11 igrača; Kabaljero; Sančez, Demikelis, Velinton, Antunjes; Tulalan, Itura; Hoakin, Isko, Baptista; Santa Kruz.

U prvom poluvremenu Porto je imao inicijativu, uspeo da stvori nekoliko prilika, najbolju je propustio Fernando koji je glavom šutirao preko gola, a Malaga se jako dobro branila. Najviše su se u defanzivi gostiju istakli bekovi Sančez i Antunjes koji su u nekoliko navrata odlično blokirali igrače domaćeg tima, a Demikelis je kao po običaju gospodario u vazduhu u svom šesnaestercu.

Na startu drugog poluvremena nastavila se inicijativa domaćih, u 53. minutu Ismailov ima priliku posle centaršuta Varele, ali nije bio precizan. Međutim, samo tri minuta kasnije dolazi Porto do vođstva, Aleks Sandro je sa leve strane ubacio loptu u prostor za Mutinja koji se ubacio iz drugog plana i zatresao mrežu. Ostaje sumnja da li je bilo ofsajda u ovoj situaciji… U 58. minutu Porto pravi prvu izmenu, a u igri je Džejms Rodrigez umesto Silvestrea Varele. Porto je bio zadovoljan ovim vođstvom, nisu srljali napred da psotignu drugi, svesni su da bi im gol u Španiji praktično doneo četvrtfinale.

Revanš će biti odigran na La Rosaledi 13. marta, a ekipa Manuela Pelegrinija moraće da igra otvorenije ako želi da prođe u četvrtfinale.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Portov minimalac | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hi there. Very cool web site!! Guy .. Beautiful .. Wonderful .. I will bookmark your blog and take the feeds additionally…I’m glad to locate a lot of useful information right here within the article. Thank you for sharing..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter