0
Evropske lige

Lever siguran, Bastos spašavao Šalke

Objavljeno: 16.02.13 u 17:27

bastos-salke

Odigrano je još pet mečeva 22. kola Budneslige, a bar na kratko je Leverkuzen došao do drugog mesta na tabeli pobedom nad Augzburgom, dok je stanje na dnu tabele nepromenjeno zbog novih poraza Grojtera i pomenutog Augzburga.

LeverkuzenŠtefan Kisli je dočekao Augzburg i bez ikakvih problema došao do nove pobede. Slavili su sa 2:1, a junak novog trijumfa aspirindžija bio je Štefan Kislinng, koji je postigao prvi gol, a zatim i sjajno asistirao Benderu kod drugog gola. Saša Molders je uspeo u 89. minutu da smanji prednost Levera, ali je to bilo sve što je Augzburg uradio.

HSV je posle pobede u Dortmundu iuspeo da savlada i drugu Borusiju. Menhengladbah je došao u Hamburg iscrpljen posle meča Lige Evrope protiv Lacija, a to je HSV iskoristio i slavio golom Rafaela van der Varta.

Šalke nastavlja sa kardinalnim partijama u nastavku sezone, a jedva su došli do boda u Majncu 2:2. Golove za Majnc postigli su Ivanšic i Pospeh, a dva puta se Šalke vraćao i to oba puta preko Mišela Bastosa.

Dizeldorf je golom Aleksa Belinghauzena savladao Grojter Firt sa 1:0, a gosti su od 38. minuta igrali sa desetoricom posle isključenja Varge. Đurđić je odigrao ceo meč, baš kao Ignjovski i za Verder protiv Frajburga u porazu svog tima od 3:2 na Vezeru. Tri puta je vodio Frajburg, Petersen je dva puta vraćao zelene u igru, ali nije imao još nekog raspoloženog saigrača da donese Verderu makar bod. Strelci za Frajburg bili su Kruze, Kaliguri i Ginter.

Rezultati:
Volfsburg – Bajern 0:2
Leverkuzen – Augzburg 2:1
Dizeldorf – Grojter Firt 1:0
Majnc – Šalke 2:2
HSV – Menhengladbah 1:0
Verder – Frajburg 2:3

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter