0
Evroliga

Olimpijakos preokretom do pobede

Objavljeno: 15.02.13 u 18:26

himki - olimpijakos

Olimpijakos je u okviru 7. kola Top 16 faze Evrolige gostovao košarkašima Himkija koje je preokretom u poslednjoj četvrtini savladao sa 87:82 (19:23, 16:20, 19:17, 33:22).

Domaći su bili bolji u prvom poluvremenu kada su i stekli prednost od 7 poena koju su zadržali do odlaska na odmor. Pol Dejvis je odlično predvodio Himki posebno u drugoj četvrtini kada je ubacio 12 poena. U nastavku susreta ljubimci domaće publike su stekli vođstvo od 12 poena razlike, ali su crveno beli iz Pireja uspeli preko Hajnsa da smanje zaostatak.

Trojkom Sloukasa sredinom poslednje deonice Olimpijakos je došao do izjednačenja, da bi odmah zatim i poveo preko Ejsi Loua koji je takođe bio precizan van linije 6,75. Do kraja utakmice Olimpijakos je ljubomorno čuvao teško stečeno vođstvo i na kraju pobedio.

Olimpijakos je odlično predvodio Vasilis Spanulis sa 19 postignutih poena i 7 asistencija, dok je 19 poena takođe zabeležio Kajl Hajns koji je „povukao“ ekipu kada je to bilo najpotrebnije. Kostas Papanikolau je ubacio 14 poena, a Pero Antić je imao 11 poena i 8 skokova. Pol Dejvis je bio najzapaženiji u redovima Himkija sa 20 poena uz 9 skokova, Krešimir Lončar je ubacio 19 poena uz 9 skokova, a Zoran Planinić je ostvario dabl dabl sa 17 poena i 13 asistencija.

Obe ekipe sada imaju skor od 4 poebde i 3 poraza u F grupi Top 16 faze Evrolige. U narednom kolu Olimpijakos dočekuje Kahu Laboral, dok će Himki ugostiti turski Bešiktaš.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter