0
Košarka

Lebron piše istoriju

Objavljeno: 15.02.13 u 10:32

lebron james

Lebron Džejms prvi je igrač kome je pošlo za rukom da postigne 30 i više poena na sedam uzastopnih utakmica, još od sezone 1962/63. kada je to uradio čuveni Vilt Čemberlen.

Džejms je to učinio na utakmici u Oklahomi gde je Majami pobedio domaći Tander sa 110:100 očitavši im pravu košarkašku lekciju.

Majami niti jednog trenutka nije gubio na utakmici, a njihova prednost išla je do čak 23 poena razlike.

Kralj Džejms je utakmicu završio sa 39 poena, 12 skokova i sedam asistencija. Kris Boš ubacio je 20, a Dvejn Vejd i Rej Alen po 12 poena za Majami.

Tanderi sa druge strane imalu su raspoloženog Kevina Durenta, koji je doduše imao očajnu prvu četvrtinu (2-10 iz igre), ali je on potom proradio i na kraju postigao 40 poena, najviše na utakmici. Njega je donekle ispratio i Rasel Vestbruk sa 26 koševa i deset asistencija, ali i šest izgubljenih lopti.

„Malo smo se opustili u poslednjoj četvrtini, ali samo sam pokušavao da razigram saigrače. Imalo smo dobar plan za ovu utakmicu i sjajno smo ga  izvršili“ rekao je Džejms.

U derbiju Los Anđelesa, Klipersi su pobedom nad Lejkersima 125:101 još jednom pokazali da su u ovom momentu gazde u „gradu anđela“.

Zahvaljujući sjajno odigranoj prvoj četvrtini (31:17), Klipersi su napravali ozbiljnu prednost koju Lejkersi tokom meča uspeli u par navrata da istope i stignu na -3, ali je u tim trenucima proradio potpuno oporavljeni veteran Čonsi Bilaps koji je svojim poenima omogućio Klipersima da se ponovo rezultatski odlepe.

Kris Pol utakmicu je završio sa 24 poena i 13 asistencija, Blejk Grifin postigao je 22, a Bilaps 21 poen, dok je sa druge strane Kobi Brajant ubacio 2o koševa i podelio 11 asistenicja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter