0
Evroliga

Bogdanović zakucao Bešiktaš za dno

Objavljeno: 15.02.13 u 20:51

fenerbahce-ulker-besiktas

Istanbulski derbi u 7. kolu Top 16 faze Evrolige pripao je košarkašima Fenerbahče Ulkera koji su savladali Bešiktaš sa 78:72 (19:15, 13:27, 16:13, 30:17).

Bojan Bogdanović je bio nezaustavljiv u prvoj četvrtini i sa 13 poena bio najzaslužniji za vođstvo Fenera na kraju ovog dela igre. Ipak, Bešiktaš je na startu druge četvrtine vrlo brzo preokrenuo rezultat u svoju korist serijom 12:2, a potom je do kraja poluvremena došao do dvocifrene prednosti.

U nastavku susreta košarkaši Bešiktaša su nastavili da kontrolišu igru i zadržali su vođstvo nad rivalom. Međutim, Fener je iskoristio u drugom delu poslednje deonice neefikasnost Bešiktaša, koji je u poslednjih 6 minuta postigao isto toliko poena, preokrenuo rezultat i pobedio u velikom Istanbulskom derbiju.

Fener je do pobede predvodio sjajni Bojan Bogdanović sa 25 poena, dok je David Andersen ubacio 13, a Oguz Savas 12 poena. Uroš Trpković nije ulazio u igru. Sa druge strane za Bešiktaš zapaženu ulogu je imao Damir Markota sa 15 postignutih poena, Kurtis Džerels je ubacio 14, a Danijel Juing 11 poena.

Fenerbahče Ulker je ostvario srugi trijumf i uz 5 poraza deli 6. mesto sa „ponosom Izraela“ Makabijem. Košarkaši Bešiktaša su ponovo ostali kratkih rukava i nalaze se na poslednjem mestu F grupe bez ostvarene pobede.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter