0
Evrokupovi

Napulj u šoku, slavlje Čelsija i Ajaksa

Objavljeno: 14.02.13 u 21:04

čelsi-sparta

Odigrano je još sedam mečeva šesnaestine finala Lige Evrope, a najveće iznenađenje priredila je ekipa Plzena koja je slavila u Napulju, dok je očekivan trijumf upisao Čelsi u Pragu, kao i Ajaks na svom terenu protiv Steaue.

Napoli je dočekao Plzen kao apsolutni favorit, ali su izabranici Valtera Macarija izgubili ovaj susret! Iako su u timu bili i Kavani i Pandev, a u drugom poluvremenu i Hamšik, češki predstavnik je odneo pobedu. Plzen je poveo u prvom delu prelepim golom Daride u 28. minutu, a u momentima kada je Napoli imao totalnu inicijativu u nastavku usledio je šok. Igrao se 79. minut kada je Rajtoral iskoristio ogromnu grešku Zunige za 0:2. A totalni šok je usledio u90. minutu kada konačan rezultat 0:3 postavlja Tecl.

Ajaks je golovima Alderverlda i Rijna došao do velikih 2:0 protiv Steaue u Amsterdamu, a Čelsi je uz dosta muke i u jednom dosadnom meču ipak slavio u Pragu protiv Sparte golom Oskara koji je ušao u igru u 82. minutu i odmah zatresao mrežu.

Benfika je pogotkom Oskara Kardosa savladala Leverkuzen. Gol je postignut u 61. minutu, a samo 60 sekundi ranije Lever je imao najbolju priliku na meču… U 93. minutu Lever je imao još jednu sjajnu priliku, ali je sa gol linije izbacio Garaj.

Levante je savladao Olimpijakos sa čak 3:0, a Grci su veći deo meča igrali sa desetoricom. Poveo je Levante golom Riosa u 10. minutu posle sjajnog pasa Barkera, a u 29. je isključen Abdun i dosuđen je penal za Levante koji nije iskoristio Martins. Dosuđen je ubrzo još jedan penal za Levante, a Barkero nije pogrešio u 40. minutu. U 56. je sve već bilo rešeno, nova odlična lopta Barkera, ovoga puta za Martinsa koji se iskupio za promašeni penal i postavio konačnih 3:0. Imao je Olimpijakos dve sjajne prilike da smanji rezultat, ali su pogodili okvir gola u obe situacije.

Dinamo Kijev i Bordo su remizirali 1:1, a Kijev je poveo golom Lukmana Harune u 20. minutu. Slavlje domaćih je trajalo samo tri minuta, pošto je tada lep pogodak postigao Obraniak, kome su igrači Dinama ostavili mnogo prostora za udarac za ivice kaznenog prostora. Dinamo je imao priliku da pobedi, ali je Gusev promašio penal.

Jedini meč bez golova odigrali su BATE Borisov i Fenerbahče, iako je beloruski tim od 4. minuta imao igrača više posle isključenja Raula Meireleša.

Rezultati:
Zenit – Liverpul 2:0
Anži – Hanover 3:1
Ajaks – Steaua 2:0
Sparta – Čelsi 0:1
Dinamo – Bordo 1:1
Napoli – Plzen 0:3
BATE – Fenerbahče 0:0
Levante – Olimpijakos 3:0
Leverkuzen – Benfika 0:1

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter