0
Evroliga

Efes naneo prvi poraz Realu

Objavljeno: 14.02.13 u 22:44

efes-real

U derbiju večeri košarkaši Anadolu Efesa savladali su Real sa 74:72 (23:19, 23:17, 13:18, 15:18)u meču 7. kola grupe E Evrolige, nanevši tako prvi poraz kraljevskom klubu u drugoj fazi takmičenja i ujedno se izjednačivši sa Špancima na vrhu tabele.

Mnogo bolje su Turci odigrali prvo poluvreme koje su rešili u svoju korist sa čak 10 poena viška, ali se Real u drugih 20 minuta malo po malo vraćao u igru da bi se u poslednjih minut i po ušlo sa samo dva poena prednosti za Efes.

Tada je odgovornost na sebe preuzeo Duško Savanović koji je napao Nikolu Mirotića, crnogorski Španac je morao da pravi faul, a Srbin je rutinski pogodio oba slobodna bacanja za +4 (73:69). Usledila su dva neuspešna napada, po jedan sa obe strane, da bi potom Mirotić uzvratio trojkom 14 sekundi pre kraja čime je Real vratio u život (73:72).

Madriđani ponovo biraju da Savanovića pošalju na liniju penala, ali je Srbin u drugom pokušaju bio samo polovično siguran pa je Realu ostalo 11 sekundi da utakmicu odvedu u produžetak ili pogotkom za tri reše meč u svoju korist. Posle tajm-auta lopta je došla do Kerola koji je potpuno neometan promašio šut za pobedu.

Lukas sa 16 i Savanović sa 13 postignutih poena i osam skokova bili su najbolji u domaćem timu, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Rudi Fernandez sa 14 poena.

Posle sedam odigranih kola obe Efes i Real imaju po šest pobeda i jedan poraz.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter