0
Evroliga

Barsa udaljila Makabi od četvrtfinala

Objavljeno: 14.02.13 u 21:57

sarunas-jasikevicijus

Košarkaši Barselone lakše nego što je bilo ko očekivao savladali su Makabi u Tel Avivu sa 82:77 (20:22, 21:17, 26:14, 15:24) u meču 7. kola grupe F druge faze Evrolige.

I pored tri izuzetno teška meča odigrana prethodnog vikenda u Kupu kralja Barselona je smogla snage da odigra vrlo dobru utakmicu i u Tel Avivu. Ključnu prednost španski tim je, posle izjednačenog prvog poluvremena, stekao u trećoj četvrtini koju je dobio sa 26:14. Blistao je u tim momentima iskusni Jasikevičijus uz već standardno dobrog Navara.

Dvocifrenu prednost Barselona nije ispuštala sve do pred sam kraj meča iako su se Izraelci svojski trudili da izbegnu peti poraz u drugoj fazi takmičenja. Na svaki njihov dobar potez, trojku ili mini seriju usledio je identičan odgovor sa druge strane tako da je Nokija arena počela da se prazni već nekoliko minuta pre kraja meč.

Malu dozu neizvesnosti serijom 10:0 Makabi je uneo u meč u poslednjem minutu (77:80), ali to je bilo sve što su izabranici Dejvida Blata uspeli da učine pošto je tačku na utakmicu stavio Ante Tomić sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja.

Upravo Tomić sa 18 postignutih poena bio je najefikasniji u redovima Barselone, a veliku pomoć imao je od strane Navara i Jasikevičijusa koji su dodali po 14, dok su u domaćem timu bolji od ostalih bili Riki Hikmen sa 19 i Šon Džejms sa 16 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter