0
Evrokupovi

Atletiko opijen Rubinom, Bejl zvani nadoknada

Objavljeno: 14.02.13 u 23:09

atletiko-rubin

Odigrano je još sedam mečeva šesnaestine finala Lige Evrope, a najveće iznenađenje priredio je Rubin koji je slavio u Madridu protiv Atletika. Sigurnu pobedu upisao je Inter, kao i Bazel, dok je Bejl spasio Totenhem. Revanš mečevi su na programu za sedam dana.

Atletiko Madrid je dočekao Rubin i izgubio meč na Kalderonu sa 2:0. Potpuno neočekivan poraz za četu Dijega Simeonea.  Prvi gol  postigao Karadeniz u 6. minutu. Međutim, kada je Šaronov dobio drugi žuti zbog faula nad Falkaom u 45. minutu izgledalo je da će Atletiko moći do pobede. To se nije desilo, stvarali su šanse, Falkao je pogodio i prečku, ali je meč završen rezultatom 0:2 jer je Rubin uspeo u nadoknadi vremena posle svih promašaja domaćih da postigne i drugi gol preko Orbaiza koji je iskoristio to što je Kurtoa krenuo napred. Atletiko će morati mnogo bolje u Kazanju da bi došao do osmine finala.

Inter je na Meaci golovima Rodriga Palasija savladao Kluž sa 2:0, a treba napomenuti da je Palasio ušao sa klupe kada je zamenio povređenog Milita.

Štutgart i Genk su remizirali, a dugo su švabe imale prednost golom Gentnera, ali je Plet izjednačio u 90. minutu.

Totenhem je savladao Lion na Vajt Hart Lejnu sa 2:1, a oba gola su dali u nadoknadama poluvremena i oba puta je pogađao Bejl, dok je jedini gol za Lion dao Gamtiti.

Bazel je po snegu savladao Dnjepar golovima Štokera i Štrelera sa 2:0.

Najspektakularniji meč su odigrali Menhengladbah i Lacio3:3. Menš je poveo golom Štrancla sa bele tačke, a penalu je prethodio prekršaj Diasa koji je požuteo. U drugom poluvremenu Lacio mnogo ofanzivniji i golovima Flokarija i Kozaka dolazi do vođstva. Međutim, ostaju nebeskoplavi sa desetoricom, Dias opt pravi penal i dobija drugi žuti, ali udarac Štrancla brani Marketi. Dosuđen je i treći penal za Menš, ovoga puta Marks preuzima odgovornost i donosi izjednačenje. A zatim Arango postiže pogodak sa 30 metara za 3:2, ali Lacio dolazi do remija u samom finišu preko Kozaka, a nakon centaršuta Ernaneša.

Njukasl i Metalist su odigrali susret bez golova.

Rezultati:
Inter – Kluž 2:0
Menhengladbah – Lacio 3:3
Bazel – Dnjipro 2:0
Totenhem – Lion 2:1
Njukasl – Metalist 0:0
Štutgart – Genk 1:1
Atletiko – Rubin 0:2

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter