0
Evrokupovi

Humels smorio rudare

Objavljeno: 13.02.13 u 22:48

levandovski
U prvom meču osmine finala Lige šampiona Šahtjor i Borusija Dortmund su odigrali 2:2, što milionerima daje razloga za zadovoljstvo pred revanš u Nemačkoj. Dortmund je bio bolji, Šahtjor opet ubija zimska pauza u ligi…
Šahtjor je poečo meč u sledećem sastavu: Pjatov; Rat, Čigrinski, Rakicki, Srna; Hubšman, Fernandinjo; Tešeira, Tajson, Mkitarjan; Adrijano. S druge strane je Klop na teren poslao očekivan sastav: Vadenfeler; Pišček, Santana, Humels, Šmelcer; Bender, Kel; Blaščikovski, Gece, Rojs; Levandovski.

Na startu meča dva dobra napada gostiju preko Kube Blaščikovskog, ali bez promene rezultata. U 17. minutu najbolja prilika za Dortmund, centaršut Rojsa, udarac glavom Humelsa i prečka. Dva minuta kasnije nova prilika za milionere, solo prodor Rojsa i sjajna intervencija Pjatova. Posle 27 minuta igre Šahtjor kao da je došao sebi i počeo da igra nešto bolje.  I to im brzo donosi vođstvo, Darijo Srna pogađa iz slobodnjaka u 31. minutu!

srna-slobodnjak

Dva minuta kasnije dosta sreće za Dortmund posle odličnog prodora Tajsona i centaršuta ka Luizu Adrijanu, Šmelcer u poslednjem trenutku izbacije loptu. U 41. minutu milioneri dolaze do izjednačenja golom Roberta Levandovskog, prošao je Gece po desnoj strani, centrirao, a lopta je uz dosta sreće završila kod Levandovskog koji je savladao Pjatova.

levandovski-smelcer

U samom finišu prvog dela igre Šahtjor propušta još jednu šansu, Tajson ponovo sjajno prolazi, lopta dolazi do Tešeire na drugoj stativi koji ipak nije uspeo da donese novo vođstvo svom timu.

U drugom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, a u 62. minutu lučesku izvodi odličnog Tajsona i uvodi Daglasa Kostu. To mu brzo donosi rezultat, jer u 68. minutu upravo ovaj Brazilac sjajno prihvata jednu dugu loptu koju je poslao Rakicki sa svoje polovine i zatim matira Vajdenfelera za 2:1. U 73. minutu imao je Dortmund priliku da izjednači, ali je volej Levandovskog bio prilično neprecizan. Ono što nije uspeo Levandovski jeste Humels i to u najboljem mogućem trenutku – u 87. minutu! Ostavili su ga samog na petercu posle kornera, a idealan centaršut Šmelcera koristi sjajni defanzivac za 2:2.

Revanš meč igra se 5. marta na Signal Iduna Parku i ako Dortmund odigra na ovaj način nema sumnje da će proći u četvrtfinale, a Šahtjor će morati mnogo, mnogo bolje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter