0
Košarka

Irving jači od groma

Objavljeno: 03.02.13 u 09:26

irving

Klivlend je na svom parketu iznenadio Oklahomu i savladao je rezultatom 115:110.

Znalo se i pred početak meča da će ovaj duel biti veoma zanimljiv. Vestbruk i Irving su hteli da pokažu ko je od njih dvojice bolji bek. Oklahoma je došla da ostvari pobedu i dobro su počeli. Vodili su tokom prvog poluvremena, a na odmor otišli sa prednošću od 5 poena.

U trećoj četvrtini kod vođstva Tandera Durent je dobio nezgodan udarac u rebra i morao je van igre. Najbolji igrač Oklahome se vratio na parket, ali su ga bolovi sprečili da pokaže sve iz svog repertoara. Kavsi su to iskoristili u poslednjoj četvrtini kada su preokrenuli rezultat u svoju korist. U šuterskom nadmetanju u poslednjih 12 minuta, Kavalirsi ubacuju 39 poena i donose veliko slavlje svojim navijačima.

Odlični Kajri Irving je odigrao fenomenalan meč sa 35 poena, a Mariz Spajgts je zabeležio dabl dabl učinak sa 21 poenom i 10 skokova, dok je Si Džej Majls ubacio 16 poena. Oklahomu je predvodio Kevin Durent sa dab dabl ostvarenjem od 32 poena i 11 skokova, dok je Rasel Vestbruk imao 28 poena. Dabl dabl zabeležio je i Serž Ibaka sa 18 poena i 12 skokova.

Čikago je nastavio sa odličnim partijama na gostovanjima. Bulsi su ovaj put slavili u Atlanti protiv Houksa sa 93:76.

Odsustvo čak trojice košarkaša zbog povreda iz prve petorke (Hajnrih, Noa, Buzer) nije omelo Bulse da zabeleže novu pobedu. Ta činjenica je možda i omela Houkse na početku meča jer su posle uvodnih 12 minuta imali zaostatak od 7 poena. Ipak, košarkaši Atlante se u drugoj četvrtini bude i preokreću rezultat u svoju korist do kraja prvog poluvremena.

I tu su stali. Čikago ponovo nameće svoj ritam igre i ponovo dolaži do vođstva. Toko celog drugog poluvremena Bulsi su kontrolisali igru i na kraju zasluženo slavili.

Trojica igrača Čikaga su ostvarila dabl dabl, a najbolji je bio Lul Deng sa 25 poena i 14 skokova. Nejt Robinson je postigao 20 poena, a odličan je bio i Tadž Gibson sa 19 poena i 19 skokova. Najbolji igrač Atlante bio je Džoš Smit sa 19 poena i 13 skokova, Džef Tig je ubacio 16 poena, a dab dabl je zabeležio i Al Horford sa 14 poena i 12 skokova.

San Antonio je ostvario 10 uzastopnu pobedu. Sparsi su trijumfovali nad poslednjeplasiranom ekipom NBA lige Vašington Vizardsima sa 96:86.

Prvo poluvreme je odlučilo ovaj meč, jer su Sparsi već posle prve četvrtine imali 10 poena prednosti. Očajan šut iz igre Vašingtona doveo je Sparse do vođstva od 25 poena na poluvremenu, a Vizardsi su u drugoj četvrtini ubacili samo 9 poena. Zapretili su gosti Sparsima u trećoj deonici smanjivši rezultat, ali to je bilo sve što su mogli da urade. Na kraju podnošljiv poraz za Vizardse od 10 poena zaostatka.

Toni Parker je predvodio San Antonio sa 19 poena i 12 asistencija, dok je Denije Grin ubacio 15 poena. Najzapaženiji u Vizardsima bio je Džon Vol sa 21 poenom.

U duelu dva tima kojima je bila preko potrebna pobeda slavili su košarkaši Timbervulfsa. Minesota je dočekala Nju Orleans i prosto ih oduvala sa parketa rezultatom 115:86. Ovim trijumfom košarkaši Minesote su prekinuli niz od 6 uzastopnih poraza.

Velika želja za pobedom na početku meča dovela je Vulfse do plus 21 na početku druge četvrtine. Do odlaska na odmor ljubimci domaće publike su povećali svoje vođstvo. Ogromna prednost raspoloženih „vukova“ bila je nedostižna za Hornetse koji su doživeli 6 poraz u poslednji 7 mečeva.

Vulfse je predvodio Dante Kaningem sa 18 poena, Nikola Peković je postigao 14, dok su po 12 poena ubacili Andrej Kirilenko i Aleksej Šved. Entoni Dejvis je bio najefikasniji u tim Nju Orleansa sa 18 poena, a Robin Lopez je ubacio 16 poena.

Evo i pregleda svih mečeva odigranih u noći između subote i nedelje.

Rezultati
Atlanta – Čikago 76:93
Njujork – Sakramento 120:81
Klivlend – Oklahoma 115:110
Hjuston – Šarlot 109:95
Minesota – Nju Orleans 115:86
Milvoki – Orlando 107:98
San Antonio – Vašington 96:86
Portland – Juta 105:99
Golden Stejt – Finiks 113:93

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter