0
AdmiralBet ABA Liga

Partizan bolji od Splita

Objavljeno: 02.02.13 u 21:07

U sjajnoj atmosferi u punom Pioniru crno beli su ostvarili novu pobedu protiv oslabljenog Splita. Splićani su nastavili praksu da ne umaraju najboljeg igrača, Nikolu Vujčića, vodeći ga na gostovanjagde važe za autsajdere, pa su tako gpsti došli sa samo 10 igrača u rusteru.

To je odlučilo takmičarski deo meča. Dok je Split imao odmorne igrače dotle se držao u igri ali posle su crno beli rutinski rešili meč.

Loš start Partizana su gosti iskoristili i došli do 7-2, ipak se Partizna pribrao ali je tokom cele prve četvrtine bio u minimalnom zaostatku. Mini šou je tada imao Srđan Subotić koji je vodio napade gostiju. Dugo su se crno beli mučili u napadu i bili na 17 poena ali je tada krenulo kako treba. Napadi na niski post su počeli da idu mnogo bolje, Split ulazi u seriju promašaja i loše selekcije šuta pa Partizan pravi seriju 15-0. Ta serija je odlučila meč.

Do kraja je Split pokušao da se vrati ali jednino što su uspeli je da dodju na -7. Probali su gosti zonu 3-2 da bi zatrvorili post ali nije bilo odmornih igrača u rotaciji pa je Partizan mirno priveo meč kraju.

najefikasniji kod Partizana je bio Vladimir Lučić sa 16 poena dok su po 12 imali Gagić i Musli. Kod Splita jedini na visini zadatka je bio Srđan Subotić sa 18 poena i 7 asistencija.

Crno beli su tako zadržali treće mesto ABA lige sa skorom od 13 pobeda i 7 poraza dok Split ima obrnuti skor, 7/13.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter