0
Košarka

Šampion šampionski

Objavljeno: 31.01.13 u 09:40

dzejms

Bruklin je doživeo pravu katastrofu na svom terenu. Doživeli su veoma ubedljiv poraz od Majamija rezultatom 85:105.

Treća četvrtina je odlučila pobednika, nakon nerešenog ishoda posle prvog poluvremena. Majami je u tom periodu odigrao fantastično i serijom 21:3 došao do ogromne prednosti koju Netsi više nisu mogli da ugroze.

Lebron Džejms je bio vrlo blizu dabl dabl učinka i predvodio je svoju ekipu sa 24 poena i 9 skokova. Dvejn Vejd je ubacio 21 poena za Majami. Najzapaženiji u ekipi Bruklina je bio novi član ekipe Istoka na NBA Ol Star meču Bruk Lopez sa 21 poenom, dok je Džo Džonson ubacio 16 poena.

Loše partije Lejkersa u gostima se nastavljaju. Finiks je dočekao „Jezeraše“ i naneo im osmu uzastopnu pobedu na strani rezultatom 92:86.

Navijači Sansa priredili su srdačan doček svojoj nekadašnjoj zvezdi Stivu Nešu. Međutim, Stiv i ekipa se nisu dobro proveli na parketu US Ervejs centra. Ekipe su bile izjednačene posle prvih 24 minuta, da bi potom Lejkersi došli do dvocifrenog vođstva tokom trećeg perioda. Iako je izgledalo da će Kobi i ekipa napokon prekinuti negativni niz na gostovanjima to se nije dogodilo.

Majkl Bizli je bio najefikasniji u timu Sansa sa 27 poena, dok je Marsin Gortat zabeležio dabl dabl sa 14 poena i 12 skokova. Lejkerse je predvodio Kobi Brajant sa 17 poena, a Meta Vorld Pis je ubacio 15 poena. Dvajt Hauard se tokom poslednje deonice povredio, a bio je vrlo blizu dabl dabl učinka sa 9 poena i 14 skokova.

Timbervulfsima nije pomogao ni povratak trenera Rika Adelmana na klupu, ni povratak Nikole Pekovića na kojeg povreda nije ostavila traga na njegovu igru. Minesote je doživela poraz na svom parketu od odličnih Klipersa sa 90:96.

Ljubimci domaće publike su dobro počeli meč i imali prednost posle prve i u uvodnom delu druge četvrtine, ali je onda usledilo dosta grešaka što su gosti iskoristili i preokrenuli rezultat u svoju korist do kraja poluvremena. Neizvesno je bilo u nastavku susreta, da bi Klipersi pred kraj stekli prednost koju više nisu dovodili u pitanje.

Čak tri igrača ekipe iz Los Anđelesa su ostvarili dabl dabl, a najbolji je bio Blejk Grifin sa 26 poena i 13 skokova. Deandre Džordan je zabeležio 16 poena i 12 skokova, a Erik Bledso je ubacio 10 poena uz 10 asistencija. Minestou je predvodio Nikola Peković sa 17 poena i 12 skokova, dok su Andrej Kirilenko i Hoze Barea postigli po 14 poena.

San Antonio je nastavio sa sjajnom serijom pobeda. Deveta ekipa koja je poklekla pred Sparsima je tim Šarlot Bobketsa koji su pregaženi rezultatom 102:78.

Meč je u potpunosti pripao košarkašima San Antonia koji nijednog trenutka nisu dozvolili Bobketsima da im ugroze vođstvo. U poslednjem periodu igre su potpuno nadigrali protivnika i na kraju zasluženo slavili.

Najzaslužniji za pobedu Sparsa bio je Toni Parker sa 22 poena, dok je Kavini Lenard ubacio 18, a Danijel Grin 17 poena. Ramon Sešns je bio najbolji u Šarlotu sa 20 poena, dok je Kemba Voker ubacio 16 poena.

Evo pregleda svih mečeva odigranih u noći između srede i četvrtka.

Rezultati
Filadelfija – Vašington 92:84
Indijana – Detroit 98:79
Boston – Sakramento 99:81
Njujork – Orlando 113:97
Atlanta – Toronto 93:92
Bruklin – Majami 85:105
Milvoki – Čikago 88:104
Minesota – LA Klipers 90:96
San Antonio – Šarlot 102:78
Denver – Hjuston 118:110
Juta – Nju Orleans 104:99
Finiks – LA Lejkers 92:86

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter