0
Evrokup

Ostvaren cilj

Objavljeno: 31.01.13 u 13:30

Boris-Savović

Sjajna atmosfera u punom Pioniru vodila je košarkaše Crvene zvezde Telekom do trijumfa nad Uniksom. Crveno beli su zabeležili vrednu pobedu i sada ih očekkuju dueli sa Ulmom i Galatasarajem u kojima se izabranici Vlade Vukočića nadaju pozitivnom rezultatu i plasmanu u četvrtfinale Evrokupa.

„Ostvarili smo prvobitan cilj. Savladali smo Uniks i vratili se u trku za prve dve pozicije u grupi. Možda ostaje žal što u datom momentu nismo uspeli da održimo onaj visok tempo i da tako slavimo sa više od 19 poena razlike, ali je najbitnije da smo se vratili u pobednički ritam. Tri vezana poraza su nam malo poljuljala samopouzdanje, međutim igra koju smo prikazali protiv MZT-a i Uniksa potvrđuje da imamo kvalitet za najviše ciljeve“, ističe Boris Savović.

Do sada je odigrano četiri kola u L grupi Last 16 faze, a sve ekipe imaju skor 2-2 što pokazuje koliko su svi timovi ujednačeni.

„Ovo je definitivno najteža grupa Last 16 faze. Samo pogledajte sastave ekipa i sve će vam biti jasno. U Uniksu igraju trojica košarkaša koji su prošle godine nastupali na Fajnal foru Evrolige. Galatasaraj je prepun kvalitetnih igrača, Ulm je drugoplasirani tim nemačke lige u kojoj igraju dva tima učesnika Top 16 faze Evrolige. Mi se borimo. Nema odustajanja. Ukoliko prođemo u četvrtfinale, biće to veliki uspeh“, izjavio Savović.

Atraktivnim potezom u prvoj četvrtini Boris Savoviće je podigao navijače na noge.

„Atrakcija na terenu mi nije u prvom planu. Najbitnije mi je da radim ono što će pomoći Zvezdi da dođe do pobede, a to je da budem čvrst, stabilan u odbrani i efikasan i kvalitetan u saradnji u napadu. Sa druge strane, mi košarku igramo za navijače, a oni su ove godine fantastični. Kada god nam se na terenu ukaže prilika, mi ćemo ih nagrađivati takvim atraktivnim potezima“, zaključio je Savović.

A evo kako je to izgledalo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter