1
Evrokup

Zvezda savladala Uniks

Objavljeno: 30.01.13 u 21:28

Zvezda

U punom, doduše ne i prepunom, Pioniru košarkaši Zvezde su uspeli da sačuvaju šanse za prolaz dalje iz Last 16 faze. Ipak razlika kojom je Zvezda pobedila neće biti dovoljna da u eventualnom izjednačenom skoru crveno beli imaju prednost, za to je bila potrebna pobeda od 20 razlike.

Treća ćetvrtina i serija 26-3 je prelomila meč. Zvezdu je konačno krenula trojka a i bacanja nisu bila loša, ali su se nastavili problemi sa odbranom centralnog pik end rola.

Atmosfera kao da je malo uplašila goste pa su crveno beli poveli 4-0 ali onda iskusniji igrači preuzimaju odgovornost kod Uniksa i prave seriju od 9-0. Zvezda se držala trojkama ali nije ni napad ni odbrana funkcionisala kako treba. Zvezda je jako loše zatvarala reket i branila pik tokom celog prvog poluvremena. Gosti su to koristili i tokom druge deonice lako došli i do +10. Očajno su crveno beli šutirali za dva, loše preuzimali pik u odbrani i nije delovalo da će se ovo dobro završiti. A onda crveno beli uspevaju da uvuku Uniks u bržu igru. To crveno belima odgovara i prave seriju od 11-0 ali pred kraj poluvremena vezuju tri izgubljene lopte pa se ipak na odmor ide prednošžu gostiju.

Zvezda furiozno ulazi u drugo poluvreme. Mnogo agresivnija odbrana tera Uniks na šuteve spolja koji, za razliku od prošle nedelje, loše šutiraju trojke. Zvezda napada i prenos lopte i tu dobija još nekoliko lakih kontri. Zakucavanjem Rakočevića Zvezdina serija koja je počela tokom kraja druge četvrtine ide na 26-3 i čak +15 za Zvezdu! Sjajna selekcija faula u tom periodu i odlična igra tranzicije je bila ključna za ovakvu seriju. Odlično je u tom periodu igrao, pomalo zaboravljeni Majkl Skot.

Skot

Dugo je stajao rezultat 63-50 i tada je Zvezda možda imala šansu da ide i na tih +20 ali je nije iskoristila.

Ipak Eidson trojkama smiruje crveno bele, spušta razliku na -8 koji do kraja ne uspevaju da povećaju tu razliku ali ipak zasluženo slave.

Najbolji kod Zvezde je bio kapiten Igor Rakočević sa 21 poenom i 4 ukradene lopte i asistencije, Majkl Skot je imao 11 poena a Savović je dodao 9 uz isti broj skokova. Debitant Samardžiski je imao 2 poena i 6 skokova ali je sa njim preko centralnog pik end rola Rakočević često lako dolazio do koša.

Kod Uniska Majer Četmen je meč završio sa 18 poena.

U drugom meču Zvezdine grupe, Ulm je kod kuće ubedljivo savladao Galatasaraj sa 91:70, tako da su sada svi timovi sa izjednačenim učinkom – po dve pobede i dva poraza.

rakac

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter