0
Košarka

Rakete eksplodirale u Juti

Objavljeno: 29.01.13 u 09:48

Omar Ašik

Snežna oluja zbog koje je tim Hjustona kasnio kao da ih je razbesnala, pa su sav bes iskalili na nesrećnoj Juti. Ne pamti Solt Lejk Siti da neko ode kući sa pobedom od +45 a upravo je to pošlo ka rukom sinoć ekipi Roketsa. Pljuštale su trojke (16/34), dobro se igrala odbrana i prosto se nije znalo ko je bolje raspoložen kod gostiju, klupa ili starteri. Harden je bio najbolji kod raketa sa 25 poena dok je Omer Ašik sa klupe ubacio 14 poena i imao rekord karijere od 19 skokova.

Denver je pobedio i devetu od poslednjih jedanaest utakmica. Teže nego očekivano Nagetsi su savladali Pejserse. Domaći su ispustili +14 u poslednjoj deonci ali je Igudala doneo pobedu svom timu sa linije bacanja 0,4 sekunde pre kraja. On je meč završio sa 13 poena, 10 skokova i 7 asistencija. Danilo Galinari je lepo proslavio 19. rođendan sa postignutih 27 poena. Kod Pejsersa Pol Džordž je imao 24 poena i 10 skokova.

Netsi ne praštaju slabijim rivalima, oni su dobili i osmi meč za redom. Četvrti put ove sezone Netsi su isprašili Orlando. Kod pobednika se istakao Deron Vilijams sa 20 poena i 7 asistencija dok je opet dobar meč za Orlando pružio Nikola Vučević sa 18 poena (šut 9/13) uz devet skokova i dve blokade.

Bogut se konačno vratio posle propuštenog starta sezone, imao 12 ubačenih poena a Golden Stejt je pobedio Toronto. Ponovo je dvojac Li-Kari odlično funkcionisao, prvi je imao 23 poena a drugi 17.

Memfis je posle velikog preokreta slavio protiv Filadelfije kao gost. Rudi Gej je ubacio 26 poena i bio ključni čovek u jurenju čak -17 u pojedinim trenucima. Sikserse treba da zabrine skor od 0-10 kada njihov protivnik ima šut iz igre veći od 50%. Meč su odlučila poslednja tri minuta u koji su domaći ušli sa +3 ali do kraja meča nisu uspeli da ubace niti jedan poen. Kod Filadelfije Tarner je imao 27 poena dok je Jang dodao 23.

Sakramento je uspeo da dobije meč i prekien seriju od 4 poraza. Junak pobede je bio Ajzeja Tomas sa ubačenih 10 od 22 poena u poslednjoj četvrtini i šut za pobedu u poslednjoj sekundi meča. Pomogli su mu Garsija sa 17 i Evans sa 13 poena. Kod Vizardsa Okafor je imao 23 poena i 15 skokova.

Čikago se osveio za novogodišnji poraz Bobketsima. Džimi Batler je sa klupe postigao rekord karijere u poenima (19) dok je Joakimu Noi nedostajalo tri asistencije za tripl dabl, on je imao 13 poena, 18 skokova, 7 asistencija i 5 blokada. Kod Šarlota Gordon i Kemba Voker su imali po 18 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter