1
AdmiralBet ABA Liga

Zvezda lagano

Objavljeno: 27.01.13 u 21:01

Zvezda1

Zvezda je prekinula seriju od tri vezana poraza očekivanom pobedom nad MZT-om. Gosti će po lošem pamtiti ovaj meč. em su od samog starta bili potpuno inferiorni em im je nekoliko ključnih igrača doživelo povrede. Damjan Stojanovski je iskrenuo koleno, Uroš Nikolić skočni zglob a Todor Gečevski je obnovio povredu lista noge.

Sve u svemu Zvezda je izašla iz mini krize i potpuno zasluženo slavila. Odlična igra u tranziciji i fantastičan skok i u napadu i u odbrani su doneli pobedu crveno belima. Ono što ne raduje je da se Zvezda i večeras mučila sa trojkama i bacanjima i to je nešto što hitno moraju da poprave. Treba pomenuti da je meč gledao i novo pojačanje crveno belih, Predrag Samardžiski koji je danas stigao u Beograd.

Aleš Pipan je počeo meč sa dva pleja a MZT je forsirao svoju igru u napadu, standardno, pik end rol ili pop i šut sa poludistance. Ipak Zvezda je večeras od samog starta mnogo bolje izgledala nego u prošlim mečevima. Ono što je nedostajalo crveno belima već neko vreme je dobar učinak krila a to su u prvom poluvremenu imali i Skot i Subotić. Skok u napadu Subotića i dobra igra u tranziciji Skota su doneli Zvezdi prvu osetniju prednost. Odlično su igru čoveka u odbrani saradnjom probijali Katić i Rakočević koji je u prvih 5 minuta meča već ubacio 10 poena gostima.

Drugu deonicu Zvezda počinje poenima sa bacanja posle tehničke Pipanu koji se pogrešno bunio oko poništenog koša na isteku prve deonice. Cvetković i Radivojević na startu donose mnogo agresivniju odbranu u kojoj se plejevi MZT-a teraju na greške. Prilkom jednog presečenog pasa Cvetkovića, najbolji igrač gostiju Damjan Stojanovski uspeva da iskrene koleno i sa bolnom grimasom odlazi sa terena. Ono što su radili Rakočević i Katić nastavili su Braun i Cvetković. Zvezda je odlično skakala u napadu i urnisala goste  na niskom postu. MZT je pokušavao da preživi preko trojki ali nisu se nešto proslavili. Posle tehničke Bakiću zbog flopinga i tehničke klupi MZT-a crveno beli dolaze i do +14. A onda je Zvezda pokazala koliko brzo može da kazni opuštanje protivnika. Gosti su se u poslednjem minutu potpuno pogubili, a u poslednjim sekundama poluvremena su prvo primili poene iz dve kontre a Nelson je presekao pas iz auta u poslednjoj sekundi i pogodio trojku sa 10 metara za +22 i rekordnih 60 datih poena za poluvreme.

U trećoj deonici se dešava ono što smo već navikli kada Zvezda ima veliku prednost, dolazi do opuštanja u igri i vraćanja rivala u život. Crveno beli su zapeli da pucaju trojke, koji im uopšte nisu išle a kod MZT-a se razitrao Todor Gečevski pa je razlika pala na +14. Ipak MZT za više nije imao ni snage a ni kvaliteta.

U poslednjoj deonici kao da su oba tima jedva čekala kraj meča. Vlada Vukoičić je to primetio pa je izveo interesantnu postavu na teren, bez centra, sa Lazićem i Cvetkovićem na beku i pleju, Radivojevićem na trojci a centre su igrali Luka Mitrović i Marko Simonović. To je upalilo, i do tada su se gosti mučili sa prenosom lopte a od izlaska ovakve postave jedva da su prelazili pola pa se Zvezda preko lakih poena iz tranzicije vrratila na +20. Do kraja su kod MZT-a uspeli da se povrede i Nikolić i Gečevski pa su gosti bukvalno jedva čekali kraj.

Najbolji igrač Zvezde na ovom meču je bio Igor Rakočević sa 25 poena i 5 asistencija, Raško Katić je odigrao standardno dobro i imao je 14 poena i 4 skoka dok su Nelson i Radivojević ubacili po 9 koševa. Kod gostiju Gečevski je imao 12 a Čekovski poen manje.

Zvezda se sada opet primakla Igokei i ima skor 13-6 a u sledećem koju gostuje mađarskom Solnoku. Pre toga crveno bele u sredu čeka meč Evrokupa sa Uniksom.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter