1
Tenis

Trijumf Azarenke u Melburnu

Objavljeno: 26.01.13 u 12:39

Victoria Azarenka

Beloruskinja Viktorija Azarenka odbranila je titulu na Australijan Openu pošto je u finalu posle 2 sata i 40 minuta pobedila kinesku teniserku Na Li sa 2:1 po setovima 4:6, 6:4, 6:3.

Bio je ovo njihov deseti međusobni duel, a Beloruskinja je stigla do petog uzastopnog trijumfa.

Posle ravnopravne igre na početku meča, Kineskinja je nastavak prvog seta odigrala furiozno i povela je sa 5:2, ali se potom dogodio pad u njenoj igri pa je Azarenka stigla do 5:4 i praktično na korak od izjednačenja, ali je potom Li  u desetom gemu naparavla brejk i stigla do prvog seta.

Uvodni minuti drugog seta pripali su Azarenki koja je svela greške na minimum i sa dva brza brejka povela je 3:0. Li je uspela da vrati brejk i smanjila je na 3:1 kada je doživela neugodnu povredu skočnog zgloba ali je posle ukazane lekarske pomoći nastavila meč i osvojila svoj servis gem za 3:2.

Kao da je pauza prijala kineskinji pa je u sledećem gemu na servis Azarenka stigla do tri brejk lopte ali nije iskoristila ni jednu.

Ipak to Li nije ni malo uzdrmalo i ona je osvojila sledeća dva gema i stigla do izjednačenja na 4:4. Činilo se da Kineska teniserka ima psihološku prednost u tim trenucima ali Azarenka nije posustala i sledeća dva gema pripala su Beloruskinji koja je tako izjednačila na 1:1 u finalu.

Odlučijući set doneo je na samom početku brejk na obe strane, da bi potom Li dobila svoj servis gem, posle čega je usledila pauza od oko 10 minuta zbog vatrometa povodom dana Australije. Po povratku igračica na teren Na Li je ponovo nezgodno nagazila i još jednom je zbog povrede skočnog zgloba morala da joj bude ukazana lekarska pomoć.

Azerenka je potom bila sigurna na svoj servis a potom je usledio brejk na servis Li kojim je Beloruskinja stvorila odlučujuću prednost. Kineskinja je do kraja meča bezuspešno pokušavala da vrati brejk, dok je Azarenka još jednom uspela da oduzme servis svojoj protivnici i stigne do pobede u Melburnu.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Trijumf Azarenke u Melburnu | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Whats up. Very nice website!! Man .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your site and take the feeds also…I’m happy to find so much useful info here within the article. Thanks for sharing..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter