1
Evrokup

Očajno drugo poluvreme i poraz Zvezde

Objavljeno: 23.01.13 u 17:51

Braun

Večeras su crveno beli pobedili same sebe i to vrlo ubedljivo.

Težak su put imali i došli da igraju pred praznjikavom dvoranom u Kazanju i nadigrali sami sebe. Iskusna ekipa kao Uniks sa vukovima i veteranima Evrolige ne prašta ni mnogo manje grešaka a kamoli ovo što je Zvezda radila u poslednjoj četvrtini. Do tada su se crveno beli i držali, imali i prednost većim delom prvog poluvremena ali na kraju ubedljiv poraz udaljava Zvezdu od nastavka takmičenja u Evrokupu.

Zvezda večeras nije postigla ni jednu jedinu trojku, a nije da nije šutirala. Po očajnog igri ovo će veče upamtiti Savović i Radivojević, pogotovu ovaj drugi u trenucima kada se lomio meč.

Zvezda je igrala čoveka u odbrani na startu i to je vrlo dobro izgledalo jer je Braun mnogo teži od centara Uniksa a šut domaće nikako nije išao pa se posle uvodnih grešaka na obe strane Zvezda odlepila na +8. Lepo su crveno beli igrali tranziciju i koristili promašaje Uniksa sa distance i poludistance za otvaranje brzih kontri. Savović nešto lošije ulazi u meč, ne uspeva da pogoti koš iz tri pokušaja pa je prednost Zvezde samo 16:10 za kraju prve deonice iako je moglo to mnogo više da bude.

Kvalitetna ekipa kao Unisk ipak ne propušta mnogo slobodnih pozicija, vezuju dve trojke i do kraja poluvremena ekipe se smenjuju u vodjstvu. Zvezdu nosi Elton Braun oldičnom igrom u napadu ali u odbrani gosti rano ulaze u bonus(5:50 do kraja četvrtine) pa to iskusna ekipa Uniksa koristi dobar deo poena postiže sa bacanja. Zvezda napada niski post sa solidnim uspehom dok su očigledno koševi u Kazanju previše tvrti za ukus gostiju koji ne uspevaju da daju niti jednu trojku do poluvremena.

Nastavio se bolji šut Uniksa i u trećoj deonici pa se domaći lako odlepljuju preko Eidsona. Zvezda ne koristi ofanzivne skokove u napadu pa trojkama Uniks ide na +8. Crveno beli se tokom cele deonice muče u napadu i dobrom odbranom prenosa lopte dolaze do nekoliko lakih poena ali pozicioni napad ima realizaciju manju od 20%.  Kada je Zvezda uspela nekako da pridje na -5 ali Rakočević vezuje dve početničke greške i na kraju deonice Uniks opet ide na +8.

Na početku poslednje deonice nidio se Uniks Zvezdi, nisu domaći mogli da postignu koš ali je Zvezda igrala katastrofalno u napadu. Uniks nije postigao koš prvih 4 minuta deonice dok je rezultat bio 60:54. Crveno beli prvo pokušavaju trojkama koje ne uspepaju da ubace, pa onda ulaze u seriju grešaka gde se ističe, večeras očajna igra Vuka Radivojevića, i na kraju naravno Četmen sa dve trojke rešava meč. Do kraja četvrtine igra Zvezde se potpuno raspala vezane grešeke u napad use nastavljaju dok je odbrana prestala da postoji pa Uniks ide i na +18. Do kraja uz manju razmenu poena rezlika je ostala ista.

Iskusni Četmen je Zvezdi ubacio 20 poena uz šut za dva 75% a za tri 50%, 16 poena je dodao Eidson. Kod Zvezde jedini vredan pomena(i samo ćemo njega i pomenuti) bio je Elton Braun sa 13 poena i 4 skoka.

Zvezda sada ima skor 1-2 i sledeće srede u Pioniru čeka Uniks koji posle ovog kola ima 2-1 skor.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Očajno drugo poluvreme i poraz Zvezde | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hello, i think that i saw you visited my blog thus i came to „return the favor“.I am attempting to find things to improve my website!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter