0
Fudbal

Slonovi se provukli

Objavljeno: 22.01.13 u 18:16

Žervinjo
Obala Slonovače je uz dosta problema došla do pobede u 1. kolu Afričkog kupa nacija u grupi D protiv Togoa – 2:1. Očekivalo se da „slonovi“ dosta lakše dođu do trijumfa, ali je Togo pružio jak otpor.
Meč je počeo sjajnom šansom za Emanuela Adebajora, ali je Bari krenuo na vreme ka lopti. Obala slonovače dolazi do vođstva u 8. minutu golom Jaje Turea, ali pogodak ide na dušu golmana Agase. Vođstvo su držali do drugog minuta nadoknade u prvom poluvremenu kada je izjednačio Ajite posle kornera koji je izveo Serž Gakpe. Togo je u drugom poluvremenu postigao još jedan gol, takođe posle kornera, ali je on poništen pošto glavni arbitar Kamerunac Alium nije dao znak da se on izvede. Meč je rešen tek u 88. minutu kada je Jaja Ture poslao loptu u kazneni prostor, golman Togoa opet pogrešio, a Žervinjo smestio loptu u mrežu. mogao je Togo do boda, ali je fenomenalno u nadoknadi vremena intervenisao Bari i spasio svoj tim blamaže.
U 2. kolu Obala Slonovače igra protiv Tunisa, a Togo protiv Alžira.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter