0
Evropske lige

Bradford ostvario san! Četvrtoligaš ide na Vembli

Objavljeno: 22.01.13 u 22:54

bradford

Bradford je uspeo da se plasira u finale Liga kupa Engleske i igraće na Vembliju protiv boljeg iz duela Svonsi – Čelsi (2:0). Ovaj četvrtoligaš je uspeo da sačuva prednost koju je stekao u prvom meču protiv Aston Vile (3:1) i izdrži u Birmingemu. Izgubili su sa 2:1 i obradovali 7.000 navijača koji su došli da ih bodre na ovom gostovanju.

Aston Vila je krenula ofanzivno i došla do vođstva u prvom poluvremenu golom Kristijana Bentekea.

Villa

Bradford je igrao loše, branili su se sve vreme i svi su se samo pitali kada će odbrana popustiti i Vila doći do drugog gola. Ali kao i na prethodnom meču, Bradford je pretio iz prekida i u 55. minutu postigao izjednačujući gol – centrirao je Džons, a Hanson zakucao loptu u mrežu. Zaboravili su ga defanzivci Vile i po ko zna koji put ove sezone primili gol na isti način.

1-1

To ih je utuklo, igrali su jako slabo u nastavku, a nadu domaćim navijačima doneo je Vajman posle greške golmana Bradforda Djuka u 89. minutu. Ali nije Vila uspela da postigne još jedan gol, pa je Bradford, mora se istaći, potpuno zasluženo u finalu!

Videćemo ko će biti rival ovom četvrtoligašu, Čelsi ili Svonsi, njihov revanš meč je na programu u sredu uveče, a labudovi su domaćini i brane prednost od 2:0!

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter