0
AdmiralBet ABA Liga

Navijači Zvezde to nisu zaslužili

Objavljeno: 21.01.13 u 18:46

ristovic

Vulgarno ponašanje predsednika KK Igokea Gorana Dodika posle utakmice sa Crvenom zvezdom Telekom u Laktašima naišlo je na oštre reakcije i u klubu sa Malog Kalemegdana. Crveno beli najoštrije osuđuju nepristojno ponašanje koje se kosi sa svim načelima elementarnog ponašanja.

„Ponašanje predsednika Igokee je za svaku osudu. Takav gest ne priliči prvom čoveku jednog ozbiljnog košarkaškog kluba koji je ove sezone u ABA ligi ostvario izvanredne rezultate. Jako mi je žao što se sve to dogodilo, a pre svega zbog naših navijača koji su još jednom pokazali svoju vernost i koji su i u dvorani u Laktašima bodrili voljeni klub. Nisu zaslužili da budu izvređani na taj način. Ispadom Gorana Dodika bačena je senka na lepu košarkašku predstavu i derbi koji je u svakom smislu opravdao očekivanja“, istakao je direktor Crvene zvezde Telekom Davor Ristović.

Ristović ne želi da skrene pažnju sa zaslužene pobede ekipe iz Aleksandrovca, ali ponašanje predsednika Igokee nije primereno klubu koji pretenduje da obezbedi učešće u Evroligi. Sama utakmica je protekla bez incidenata, a navijači koji su bodrili Zvezdu na tom meču nisu zaslužili takvo ponašanje.

„Mislim da to nisu zaslužili, jer je derbi protekao bez ikakvih problema. Žal za incidentom ovakve vrste je još veća ako se zna da je ekipa i rukovodstvo našeg kluba tokom boravka u Republici Srpskoj uživala maksimalno gostoprimstvo i veliku ljubaznost domaćina. Mogu da razumem emocije i uzbuđenje posle velike pobede, ali kao što je predsednik Igokee u sopštenju baš pred utakmicu sa našim klubom sam rekao: „U dobru se ne ponesi, u zlu se ne porazi“. Mislim da tu lekciju Goran Dodik ovog puta nije savladao.“

Dodik se posle (ne)prospavane noći izvinio navijačima Zvezde i ponudio je ostvaku na mesto predsednika Igokee.

„Video sam da je ponudio ostavku, što navodi na zaključak da je svestan da je napravio grešku. Saopštio je i da uvrede nisu bile upućene navijačima Crvene zvezde što je malo kontraditktorno, jer koji predsednik kluba bi se na onakav način obraćao svojim navijačima u najuspešnijoj sezoni od osnivanja kluba. Najviše bih voleo da se sve to nije desilo, da na ovu temu ne moram da govorim. Nadam se da sve ovo neće uticati na dobre odnose naša dva kluba u budućnosti“, zaključio je Ristović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter