in ,

Sedma pobeda Leba u Monte Karlu

leb

Dramatično finalno veče Relija Monte Karlo koje je završeno oktazivanjem dva poseldnja stejdža omogućilo je Sebastijanu Lebu, vozaču Sitroena, da stigne do 7. titule u karijeri na ovom reliju.

Leb je još posle drugog stedjža došao u vođstvo a onda je besprekornom vožnjom po surovom vremenu čuvao prednost koja nikada nije bila manja od jedan i po minut, nad drugoplasiranim Sebastijanaom Ožijeom vazečem Folksvagena.

Finalno veče relija voženo u planinama iznad Monaka donelo je dosta drame. Trojica od prvih sedam vozača i to Evgenij Novikov, Jari – Mati Latvala i Juho Haninen su se slupali zahvaljujući očajnim vremenskim uslovima na prvom prolazu čuvenog Kol de Torino stejdža.

Organizatori su bili prinuđeni da oktažu poslednja dva stejdža što zbog vremenskih uslova, ali i zbog publike koja je inako uske putve još više začepila.

„Uvek sam srećan kad pobedim, a Monte Karlo je jedan od najuzbudljivijih relija. Ovaj posebno je bio izuzetno težak. Uslovi su bili ekstremni i nije bilo lako pobediti“ rekao je Leb.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Blekhoksi pokvarili slavlje Kingsa

Interesuje me…