0
Evropske lige

London u plavom!

Objavljeno: 20.01.13 u 16:30

lamps

U meču 23. kola Premijer lige Čelsi je sa 2:1 u gradskom derbiju savladao Arsenal i tako drugi put ove sezone savladao velikog rivala i opet istim rezultatom.
Benitez je odlučio da ovoga puta ostavu Dembu Ba na klupi, a da u špicu počne meč Tores, dok je s druge strane Venger krenuo sa Žiruom kao najisturenijim, a Volkot i Kazorla su delovali po bodokovima. Upravo je Žiru imao veliku priliku u 5. minutu posle sjajnog pasa Volkota, ali je šutirao pored gola, a samo minut kasnije usledila je kazna za promašaj – duga lopta Aspilikuete za Matu koji je sjajno prihvata i rutinski šalje u mrežu preko Šćešnog. Pre toga je Ramires oštro uklizao Kokelanu i mogao je sudija Etkinson da prekine igru i dosudi prekršaj…

mata

Do 11. minuta još dve šanse, po jedna s obe strane, prvo udarac Kazorle i odbrana Čeha, a zatim i pokušaj Azara, U 15. minutu novo uzbuđenje, majstorija Mate i proigravanje Ramiresa koji je bio sam ispred Šćešnog, krenuo u dribling , a golman Arsenala ga je oborio. Etkinson pokazuje na belu tačku, a Frenk Lampard pretvara ovaj penal u gol – njegov osmi u sezoni!

lampard

Čelsi je zatim usporio ritam meča, Arsenal je pokušavao da dođe do gola, najčešće loptama u prazan prostor ali nisu uspeli, dok su se plavci orijentisali na kontre. Nije bilo golova više u prvom poluvremenu.
Nastavio je Arsenal da pokušava na isti način, loptama u prazan prostor i u nastavku, a u 58. minutu odličan pas Kazorle za Volkota koji je izbegao ofsajd zamku i zatresao mrežu Petra Čeha. Volkot je nastavio odlično da igra, imao još jednu šansu, a u 66. minutu izborio je slobodnjak na 19 metara od gola – ali je Kazorla pogodio živi zid.

volkot
U 83. minutu mogao je Čelsi sve da reši, rezervista Demba Ba je prošao i golmana Arsenala, izašao sam na Vermalena, ali je Belgijanac „odbranio“ pokušaj Senegalca. U 88. minutu novi slobodan udarac za Arsenal, gotovo sa istog mesta, pokušao je Vermalen ali je šutirao pored gola. U 94. minutu odlična prilika za Arsenal, glavom je Žiru spustio loptu za Volkota, ali je Kejhil izbacio loptu u korner u poslednjem momentu, a usledio je i još jedan udarac Žirua u poslednjim momentima, međutim ostalo je 2:1.
Čelsi je tako došao do treće pobede na svom terenu od kada je na klupi Rafa Benitez, ostaju sigurno treći sa 45 bodova, a Arsenal je sa 34 boda na šestom mestu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter