0
Košarka

Grizliji ujeli bikove

Objavljeno: 20.01.13 u 09:19

cikago - memfis

Čikago je izgubio na svom parketu u produžecima od Memfisa sa 82:85. Bulsi su bili oslabljeni, pored već duže povređenog Derika Rouza, neigranjem Lula Denga zbog istegnuća kolena.

Bikovi su delovali sigurnije na početku meča, poveli, pa stali. Memfis je brzo preokrenuo i tokom treće četvrtine poveo sa 17 koševa razlike. Ipak, su domaći košarkaši nekako uspeli da stignu Grizlije i meč uvedu u produžetka.

Gosti su ubacili prvih šest poena, pa je Čikago opet morao da juri prednost Memfisa. Imali su priliku da izjednače na nekih 20 sekundi do kraja, ali su bili neprecizni u šutu za tri poena. Na kraju, posle po dva poena na obe strane, Čikago je opet imao priliku za izjednačenje, ali su promašili šut za tri, iako se imali „pomoć“ sata koji je u poslednjem napadu Bulsa proradio posle nekoliko sekundi.

Najefikasniji u timu Memfisa bio je Mark Gasol sa 19 poena. Rudi Gej je ubacio 16 poena, a odličan je bio i Zek Rendolf koji je ostvario dabl dabl sa 13 poena i 19 skokova (9 u napadu). Bulse je predvodio Džeremi Batler sa 18 poena, dok je dabl dabl učinak ostvario Karlos Buzer sa 17 poena i 14 skokova.

Golden Stejt Voriorsi su došli u goste Hornetsima u nju Orleansu i slavili sa 116:112.

Ratnici su bili raspoloženi na početku utakmice što su preneli na parket i posle prvih 24 minuta bili bolji rival. Vođstvo Golden Stejta, Stršljenovi su u trećoj deonici brzo stigli, a potom i prestigli. U neizvesnoj završnici Voriorsi su se bolje snašli i odneli pobedu.

Najviše poena za Ratnike postigao je Klej Tompson 29, a bivši igrač Horntsa Džeret Džek je ostvario dabl dabl učinak sa 25 poena i 12 asistencija. Stefen Kari je postigao 20 poena. Stršljenove je predvodio Erik Gordon sa 23 poena, dok je Entoni Dejvis zabeležio dabl dabl sa 20 poena i 12 skokova.

Klipersi su dočekali u Stejpls centru fenjeraša NBA lige Vašington, koji se nalazi u usponu forme, i trijumfovali sa 94:87.

Prvo poluvreme domaći košarkaši, predvođeni Blejkom Grifinom su rešili u svoju korist. Tokom poslednje četvrtine košarkaši Vašingtona su uspeli da priđu na samo poen zaostatka, ali su Klipersi ipak uspeli da održe vođstvo koje su pretovrili u pobedu.

Povratnik na parket Kris Pol je predvodio Kliperse sa 22 poena i 11 asistencija, a Blejk Grifin mu se prisružio u dabl dabl učinku sa 17 poena i 11 skokova. Najzapaženiji u ekipi Vizardsa bio je Džon Vol sa 24 poena.

Evo i pregleda svih mečeva odigranih u noći između subote i nedelje.

Rezultati
Šarlot – Sakramento 93:97
Atlanta – San Antonio 93:98
Cikago – Memfis 82:85
Nju Orleans – Golden Stejt 112:116
Minesota – Hjuston 92:79
Juta – Klivlend 109:98
Portland – Milvoki 104:110
LA Klipers- Vašington 94:87

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter