1
Evroliga

Braun srušio Olimpijakos

Objavljeno: 18.01.13 u 22:56

bobi braun

U poslednjoj utakmici 4. kola Top 16 faze Evrolige Olimpijakos je dočekao Montepaski. Fantastični Bobi Braun je u dramatičnoj završnici doneo pobedu ekipi iz Sijene rezultatom 72:74 (25:20, 11:18, 15:14, 21:22).

Košarkaši Olimpijakosa su prvu četvrtinu rešili u svoju korist. Grci su u tom periodu delovali ubedljivije, tečna igra i precizni šutevi doneli su im prednost na početku. U drugih 10 minuta potpuno drugačija slika na terenu. Gosti iz Sijene su nastavili sa svojom igrom, a Atinjani su bili veoma loši u napadu, što je Montepaski iskoristio da na odmor ode sa blagim vođstvom.

Veoma zanimljivo bilo je u nastavku susreta. Ekipe su bile potpuno izjednačene. Kod rezultata 67:67 na minut i po pre kraja utakmice Vasilis Spanulis preuzima odgovornost i trojkom donosi prednost Olimpijakosu. Danijel Heket je u narednom napadu neprecizan sa linije slobodnih bacanja, a Spanulis potom još jednim pogodkom donosi plus 5 šampionu Evrope. Međutim, Sijena uspeva da izjednači zakucavanjem Resa i slobodnim bacanjima Bobija Brauna. Imali su šansu crveno beli iz Pireja da dođu do pobede, ali su izveli loš napad, a u kontranapadu Bobi Braun donosi pobedu Montepaskiju.

Montepaski je predvodio sjajni Bobi Braun sa 22 poena uz 6 asistencija. Danijel Heket je ubacio 11, a Tomas Res 10 poena. Aleksandar Rašič je proveo 5 i po minuta na parketu, ali se nije upisao u strelce. U ekipi Olimpijakosa najefikasniji su bili Vasilis Spanulis i Kajl Hajns sa po 13 poena, s tim što je Hajns zabeležio i 9 skokova.

Posle završenih utakmica 4. kola F grupe Top 16 faze Evrolige na tabeli vode Kaha Laboral i Montepaski sa sve četiri pobede, Barselona i Himki imaju skor 3-1, Olimpijakos i Makabi imaju 1-3, a bez pobede su Fenerbahče Ulker i Bamberg.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Braun sruÅ¡io Olimpijakos | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Whats up. Very nice web site!! Guy .. Excellent .. Amazing .. I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally…I’m happy to locate a lot of helpful information right here within the article. Thank you for sharing..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter