0
Domaći fudbal

Čović: Trgovina maloletnicima je kažnjiva

Objavljeno: 14.01.13 u 16:13

Sasvim očekivano krenula je da se diže ozbiljna frka nakon što je trener Crvene zvezde Aleksandar Janković otkrio na koji način su se poneli mladi igrači Zvezde Veljko Simić i Nemanja Maksimović.

Između ostalog Janković je izneo podatak da iza oba igrač stoji izvesna švajcarska agencija “Graf sport internešnal” , što je prouzrokovalo rekaciju iz te agencije

“Sve to nema nikakve veze s našom agencijom, niti je u pitanju bilo kakav novac, menadžeri ili neki drugi klubovi. Jednostavno, Simićevi roditelji hoće mesec dana da razmisle o svemu, osećaju i oni turbulencije u Zvezdi i žele da povuku najbolji potez za svoje dete. Mi se u to nećemo mešati, niti imamo nešto protiv kluba. Uostalom, Veljko je i prvi ugovor sa Zvezdom potpisao na sugestiju naše agencije, a neka se u klubu zapitaju zašto im njihovi mladi igrači ne veruju”, saopšteno je iz ove agencije.

Međutim potrpredsednik Zvezde Nebojša Čović rekao je da je to neistina i da agencija gospodina Stefana Grafa umešala prste u celu priču.

“To je laž. Gospodin Graf se umešao ne samo u slučaju Veljka Simića, već i kod Nemanje Maksimovića. Zaboravio je, izgleda, da ne može da se trguje maloletnicima, da je to kažnjivo. A ukoliko to zaista rade roditelji, onda je u pitanju trgovina sopstvenom decom. Kako bilo, reč je o otimačini, o čistoj krađi”, ističe Čović.

Crveno – beli nameravaju da do kraja ispitaju ovu aferu, a u pomoć će pozvati i državne organe.

“Ne znam da li se iza svega krije gospodin Vladimir Jugović, ali i to ćemo videti. Ako se ispostavi da je tako, onda su izgleda tačne priče da postoje zvezdaši koji vole klub do poslednjeg evra, čak i do duga od 50 miliona. Ali rešićemo i to, saznaćemo zašto smo kao klub došli u ovakvu situaciju. Sve ćemo prijaviti FSS i FIFA, a pozvaćemo i nadležne državne organe, jer ovo već izlazi iz okvira naših mogućnosti. Vreme je da država sve ispita, da vidimo može li tako da se otima, ko to i zbog čega radi”, poručio je Čović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter