1
AdmiralBet ABA Liga

Ćapin potopio MZT

Objavljeno: 14.01.13 u 22:36

capin

Košarkaši Radničkog savladali su MZT Skoplje sa 89:83 (21:27, 27:15, 13:24, 28:17) u poslednjem meču 17. kola ABA lige u dvorani „Jezero“ u Kragujevcu.

Dobra odbrana i šut za tri poena doneli su prednost gostima iz Makedonije u prvoj četvrtini. Međutim Radnički u drugom delu igre uspeva da preokrene rezultat u svoju korist dobrom igrom Varde u reketu, šutem Birčevića za tri poena i odličnim proigravanjem Ćapina. Kragujevčani na odmor odlaze sa vođstvom od 48:42.

Ipak izabranici Mute Nikolića potpuno opušteno ulaze u drugo poluvreme što MZT koristi i vraća rezultatsku prednost u svoju korist. Meč je ušao u neizvesnu završnicu koju je rešio Aleksandar Ćapin. Radnički je imao prednost od 84:81, a lopta je bila u rukama košarkaša MZT-a. Plej „crvenih đavola“ krade loptu, a onda postiže dva poena uz faul. Koristi i slobodno bacanje i tako rešava pitanje pobednika.

Organizator igre Radničkog Aleksandar Ćapin ubacio je 26 poena uz 9 asistencija. Stefan Birčević je zabeležio dabl dabl sa 17 poena i 11 skokova, a Ratko Varda je postigao 20 poena. U poraženoj ekipi odličnu partiju je pružio Damjan Stojanovski sa 21 poenom i 7 skokova. Kejd Dejvis je ubacio 15 poena, a Uroš Nikolić je zabeležio 12 poena i 8 skokova.

Radnički je posle ove pobede preoteo 5. mesto na tabeli ABA lige upravo od MZT-a koji se sada nalazi na 8. mestu. Obe ekipe imaju skor od 9 pobeda i 8 poraza.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Ćapin potopio MZT | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. I am tottaly a new fan of that blog! I enjoy blogs and am happy to find this place where i can gush about all things!
    uKristenBoeB

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter