0
AdmiralBet ABA Liga

Široki nadigrao Partizan

Objavljeno: 12.01.13 u 20:55

kk partizan

Još jedna loša partija crno belih na gostovanju. Obično je do sada Partizan bio borbenija ekipa ali večeras nije bilo tako, košarkaši Širokog su pokazali mnogo veću želju i borbenost i skoro rutinski savladali favorizovane crno bele u punoj dvorani „Pecara“. Crno-belima je to šesti poraz u regionalnom takmičenju, dok je Široki zabeležio šestu pobedu.

Od samog starta Široki je imao prednost koju nije ispuštao, domaći su imali mnogo više raspoloženih igrača dok je kod Partizana, koji je večeras bio bez Lučića, vidan pad forme Vestermana. Utakmicu je bolje otvorila ekipa Širokog koja se tokom čitavog meča fokusirala na šuteve sa distance, i pogodila čak 12 trojki uz odličan šut iz igre od 17/26. Crno beli su ponovo uporno napadali niski post i većinu poena su dali iz teških šuteva posle prodora bekova i iz ofanzivnog skoka. Domaće je hteo šut pa su vezali na kraju prve i početkom druge četvrtine čak 5 trojki i otšli na +16. Tada Vujošević prelazi na piroku zonu 1-3-1 koja daje rezultate, domaći greše i promašuju a Partizan to koristi i preko poena iz tranzicije pravi seriju 12:0 i potpuno se vraća u meč do kraja poluvremena.

A onda opet veliki pad igre u drugom delu. Loša igra 2 na 2, povreda potpuno indisponiranog Vestermana i nemoć u odbrani na Džounsu u Šutalu. Ovaj drugi pogađa nekoliko trojki i probija lako zonu, vodi svoj tim na +10 i to je prednost koju crno beli nisu mogli da stignu do kraja meča.

Partizan je ponov imao veliki broj izgubljenih lopti, kao i jako loš šut sa linije slobodnih bacanja u drugom poluvremenu. Ono što je crno bele išlo su bile trojke ali ih nisu mnogo šutirali, štaviše prvu su postigli na kraju poluvremena. Neretko se dešavalo da bek koji je sam na šutu za tri napada niski post ili baca lob pas centru.

Najbolji pojedinac na meču je bio Marko Šutalo sa 21 poenom(od toga 19 u drugom poluvremenu), novo pojačanje Širokog Džonatan Džons je imao 12 poena uz 7 asistencija.

Kod Partizana četiri igrača imala su 11 poena, Gordić, Bertans, Musli i Gordon.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter