0
Evropske lige

Đavoli, građani i pevci proslavili Novu godinu

Objavljeno: 01.01.13 u 18:07

Mančester junajted

Sjajan dan za favorite u Premijer ligi – Mančester Junajted, Mančester Siti i Totenhem zabeležili su lake pobede prvog dana 2013. godine. Junajted je zgromio Vigan u gostima, Siti je lako izašao na kraj sa neugodnim Stoukom, a Totenhem je uz malo muke pobedio Reding.

Mančester Junatjed ne želi da ispusti nijedan bod tokom novogodišnjih praznika. U 21. kolu savladali su Vigan u gostima sa 4:0 uz sjajne role Čičarita Ernandeza i Robina van Persija koji su postigli po dva gola.

U samom finišu prvog poluvremena Junajted je postigao dva gola, prvo je Čičarito bio na pravom mestu posle šuta Evre, a zatim je Van Persi desnom nogom zatresao mrežu nemoćnog Al Habsija za 2:0. Tada je bilo jasno da će crveni đavoli trijumfom započeti novu godinu, a isti igrači su postigli pogotke i u nastavku. Čičarito je još dva puta matirao Al Habsija, ali je bio u ofsajdu u oba slučaja.

Siti je dočekao Stouk i trebalo je građanima vremena da probiju bunkericu gostiju. Uspelo im je to u 43. minutu kada pogađa Pablo Zabaleta. U drugom poluvremenu novi gol daje Edin Džeko, koji je opet dobio poverenje od Manćinija, a konačnih 3:0 sa bele tačke postavlja Serhio Aguero.

Totenhem je na Vajt Hart Lejnu ugostio Reding, koji je poveo preko Pogrebnjaka već u 4. minutu, ali je šest minuta kasnije poravnao Douson. Morali su navijači Totenhema da čekaju drugo poluvreme da njihov tim povede, a u 51. minutu gol daje Emanuel Adebajor, da bi tačku na ovaj meč stavio Klint Dempsi.

Vest Hem je sa 2:1 savladao Norič golovima Nobla iz penala i O’Brajena, a rezultat je smanjio Rasel Martin u 90. minutu.

Aston Vili se baš ne da ove sezone. Posle tragičnog niza od tri meča bez datog gola i čak 15 primljenih došli su na noge Svonsiju. Labudovi su poveli preko Rautlidža, ali je Vila golovima Vajmana i Bentekea došla do vođstva i činilo se da će odneti sva tri boda kući. Međutim, u četvrtom minutu sudijske nadoknade Deni Grejem donosi bod Svonsiju!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter