sebastijan leb

Dominacija francuskog vozača u WRC takmičenjima se ove godine i definitivno završava, posle osme osvojene titule. Jedini razlog za to je njegova želja da se delimično povuče iz WRCa i da u 2013. godini odvoza svega četiri relija.

Glavna borba se vodila između Forda i Citroena, a na kraju je uspešniji bio francuski tim. Tokom sezone, pomalo neočekivano je došla vest da se iz šampionata na kraju sezone povlači Ford, dok je i Mini ranije objavio da prekida svoj WRC program.


Ipak, da naredna sezona ne bude dosadna, pobrinuće se firma M Sport koja će i dalje koristiti Fieste, a u takmičenje se uključuje i VW sa svojim modelom Polo R WRC, koji će voziti bivši vozač Citroena Sebastijan Ožije, i od koga se očekuje da bude prava konkurencija Citroenovim vozačima, Miki Hirvonenu i Daniju Sordu koji je takođe posle dve relativno mršave sezone sa Minijem dobio priliku da ponovo bude u Citroenu.

U VW Polu će se naći još jedan ozbiljan konkurent za najviše plasmane, i to Jari Mati Latvala, koji je posle otkazivanja podrške Forda, odlučio da pređe u VW. Sezona pred nama će imati 13 relija, a sezona kreće uskoro Relijem Monte Karla, 16. januara…

Sve najbolje u 2013. godini uz najbolje detalje sezone 2012.