0
Auto Moto

F1 sezona

Objavljeno: 31.12.12 u 18:28

Za nama je izuzetno uzbudljiva sezona u kojoj se borba za šampionsku titulu vodila do poslednjeg daha između Fernanda Alonsa i Sebastijana Fetela. Pobedio je nemac… i to sa svega tri boda razlike, ostavivši Alonsa da razmišlja o sledećoj sezoni.

Treći put uzastopno, Fetel osvaja šampionsku titulu i ruši neke stare rekorde, ovoga puta je postao najmlađi trostruki uzastopni šampion sveta. Sezona je bila dugačka, počela je i završila se pobedom Džensona Batona, vozača Meklarena, koji je pored Australije i Brazila, pobedio i u Belgiji, dok je njegov klupski kolega Luis Hamilton, koji je na kraju sezone prešao u Mercedes pobeđivao na četiri trke, u Kanadi, Mađarskoj, Italijii u SAD.

Sebastijan Fetel, koji je relativno mršavo počeo sezonu, svoju prvu pobedu odneo je tek u četvrtoj trci u Bahreinu, da bi postio sve do Singapura, kada je krenuo u pobednički niz od 4 trke. Singapur, Japan, Koreja i Indija donele su mu 100 bodova i uspeo je da anulira zaostatak koji je imao za Alonsom posle prvog dela sezone i zasedne na čelo kolone sa koga nije sišao do kraja. U „listu strelaca“ ove seone upisali su se i naravno Alonso sa tri pobede, Mark Veber sa dve i Niko Rozberg, Pastor Maldonado i Kimi Rajkonen sa po jednom pobedom na GP takmičenjima.

Mihael Šumaher je ponovo otišao u penziju, a na njegovo mesto je uskočio Luis Hamilton od koga Mercedes dosta očekuje u narednoj sezoni. Upražnjeno mesto u Meklarenu popunio je Serhio Perez a još nekoliko vozača je promenilo matično jato, dok se i jedan tim (HRT) ugasio zbog nedostatka fondova. Pravila za narednu sezonu se neće mnogo menjati, pa možemo očekivati još jednu uzbudljivu sezonu.

Pred vozačima i timovima je zimska pauza koja će se zvanično završiti 5. februara kada će krenuti i prvi testovi a vi se sada udobno zavalite i pogledajte najbolje momente iz 2012 po izboru Sky Sport IT televizije.
Sve najbolje u 2013…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter