0
Ostali sportovi

Ambicije reprezentacije ostaju iste

Objavljeno: 27.12.12 u 13:51

Dejan-Savić

„Ovo je za mene velika čast jer vaterpolo reprezentacija je oduvek u svetskom vrhu i sigurno jedan od naših najboljih reprezentativih timova. Hoću da nastavimo svetlu tradiciju, ambicije su nam iste, da budemo u vrhu svetskog i evropskog vaterpola“, rekao je Savić.

On je kao prioritet u narednoj godini naveo osvajanje medalje na prvenstvu sveta u Barseloni.

„Sistem rada će ostati isti, a to znači da nam posle završetka jednog Olimpijskog ciklusa sledi podmlađivanje ekipe. Takođe, moramo da uvedemo novi plan i program rada, a glavni cilj je medalja na prvenstvu sveta. Svetska liga će nam koristiti kao priprema za to takmičenje“, istakao je novi selektor koji će nastaviti da obavlja i funkciju trenera Crvene zvezde.

Nekadašnji trofejni reprezentativac dodao je da je uveren kako će stvoriti dobru atmosferu u nacionalnom timu i dolazak na mesto selektora A reprezentacije predstavlja stepenik više u njegovoj karijeri, s obzirom na to da je do skoro predvodio juniorski tim.

Predsednik VSS Velibor Sovrović istakao je da je imenovanje Savića odličan izbor za nacionalni tim i da veruje da će reprezentacija nastaviti da beleži vrhunske rezultate.

„Imamo puno poverenje u njega, i Savez i Stručni savet, predvideli smo ugovor na dve plus dve godine, verujem da će nam on zaista doneti mnogo uspeha u budućnosti“, rekao je Sovrović i konstatovao da je 2012. godina bila veoma uspešna za VSS pošto je osvojeni veliki broj medalja, među kojima su zlato na prvenstvu Evrope, bronza na Olimpijskim igrama i bronza juniora na prvenstvu sveta u Brazilu.

Osim toga, Andrija Prlainović i Dušan Mandić dobili nagrade u izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) kao najbolji sportista i najbolji mladi sportista..

Kada je u pitanju podrška države za organizaciju prvenstva Evrope 2016. godine Sovrović je rekao da je optimista.

„Čini mi se da ćemo od Vlade dobiti potvrdu o organizaciju Evrpopskog prvenstva za četiri godine. Takođe, možemo da budemo zadovoljni što imamo najjaču ligu u Evropi i verujemo da će vaterpolo reprezentacija ostati naš vodeći nacionalni tim“, zaključio je Sovrović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter