djuric

Godina u kojoje osvojena peta uzastopna titula za fudbalere Partizana mora da bude uspešna, mada predsednik Dragan Đurić tvdri da je mogla da bude i bolja. Ipak, u narednih šest meseci crno-beli imaju istorijsku šansu da se po broju pehara izjednače s Crvenom zvezdom, a prvi čovek kluba iz Humske smatra da aktuelni šampion ima snage da sačuva šest bodova prednosti.

“Godina na izmaku je bila dobra, mada je mogla biti i bolja. Osvojili smo titulu, igrali Ligu Evrope, ali ostaje žal za ispadanjem u kupu. Klub je doživeo određene promene, došao je novi sportski direktor, novi trener, sve je to uticalo na ovaj rezultat, ali verujem da ćemo to ispraviti u budućnosti. Šta više, mislim da ćemo odbraniti titulu i u tom segmentu se izjednačiti s Crvenom zvezdom.”


Mnogo se priča o tome da će Ljubiša Tumbaković ove zime napustiti Humsku?

“Razgovarao sam s Tumbom i o ne ide iz kluba, mada ima ponudu iz Kine. Da je hteo on bi već otišao. Ista situacija je i s Vladimirom Vermezovićem. On je takođe veliko pojačanje Partizana i njih dvojica su dobar tandem za klub. Kada se budu uigrali i uklopili biće još bolji.”

Kakav zaista imate odnos s Vladimirom Vermezovićem?

“S Vermezom imam odnos kao s svakim drugim ternerom, s tom razlikom što klub sada ima sportskog direktora, pa s šefom stručnog štaba manje komuniciram, ali daleko od toga da nemamo komunikaciju. On ima podršku kluba i niko nikada nije razgovaro na temu njegovog odlaska.”

Mnogi njegovi prethodnici su zbog javnog pričanja o finansijama bili smenjeni, pa zašto bi on bio pošteđen?

“Ne vidim tu nikakvu vezu. Vidite, Partizan je pet godina uzastopno šampion, a posle smene svakog od trenera mi smo ostajali prvi, što samo govori da smo vukli dobre poteze. Imali smo dobre razloge da menjamo trenere.”

Kako će izgledati prelazni rok u Humskoj ove zime?

Tumba ima odrešene ruke. Doneo je spisak trojice igrača za koje smatra da su nam potrebni i mi smo mu rekli kako može da radi na njihovom dovođenju. O imenima ne bih, ali činjenica je da nama u ovom trenutku nisu potrebna velika pojačanja., jer imamo dobar tim”, kaže Đurić.