0
Košarka

Anđušiću prekipelo

Objavljeno: 24.12.12 u 20:14

danilo andjusic

Bek Partizana Danilo Anđušić odlučio je da napusti crno bele. Ova odluka reprezentativca Srbije uopšte ne čudi, pošto je dobijao vrlo malu minutažu kod Duleta Vujoševića ove sezone.

Anđušić se obratio javnosti putem sportsko-društvene mreže itsmyplay.com.

„Vođen isključivo sportskim motivima, pre godinu i po dana, došao sam u KK Partizan, odričući se lepe svote novca koja mi je po ugovoru pripadala u prethodnom klubu. Bio sam spreman i da prihvatim opciju višemesečne pauze, ushićen i počastvovan zbog poziva iz našeg najtrofejnijeg kluba da treniram, usavršavam se, igram Evroligu pred Grobarima, osvajam trofeje“, napisao je Anđušić.

„Trudio sam se da uvek pružim sve od sebe, na treningu, utakmicama, radom i ponašanjem. Ni jednog trenutka nisam došao u sukob, niti bilo kakav konflikt ni sa jednom osobom u klubu. Posle prošle sezone u Partizanu i reprezentativnog leta, trudio sam se da na treninzima i ukazanim minutama na utakmicama izborim mnogo bolji položaj u veoma mladom timu, ali nisam uspeo da ga promenim. Odluku trenera o mom statusu poštujem, iako se ne slažem sa njom. Zato smatram da je u ovom trenutku za moju karijeru, posebno želju da sačuvam status reprezentativca, što je san svakog sportiste, najbolje da promenim sredinu, odem tamo gde ću igrati. Motivi ove teške odluke za mene su isključivo sportske, a nikako finansijske prirode, kao i kada sam dolazio u Partizan, tako i ovog puta.“

„Nikada neću zaboraviti sve svoje saigrače, sjajne ličnosti, u ove dve sezone, sve trenere sa kojima sam radio, medicinsko osoblje, sve ljude zaposlene u klubu, sportskog direktora, predsednika, sa kojima mi je bila velika čast i zadovoljstvo da se radujem pobedama, nacionalnom Kupu i prvenstvu, ali i da tugujem u porazima. Nikada neću zaboraviti ni Grobare, njihovu podršku i ljubav, bilo kada smo pobeđivali, ili gubili, posebno upućene na moju adresu, u ovim teškim nedeljama za mene. Hvala im i bez patetike, svestan sam da takvu podršku više nikada neću imati, takvo navijanje, atmosferu, priliku i čast da budem deo svega toga, ali ću i dalje, kada mi to obaveze dozvole, biti sa njima u Pioniru, jer deo mog srca uvek ostaje tu.“

„Izvinjavam se svim predstavnicima medija, sa kojima sam uvek imao korektan odnos, što ne želim nikakvu medijsku pompu u ovim za mene teškim danima, zbog čega se i obraćam isključivo na ovaj način, preko društvene mreže dostupne svima, iznoseći jedino istinite motive za ovu moju odluku, uz zahvalnost i nadu da će imati razumevanje, kao i svi ljudi dobre volje u klubu i oko njega, Grobari posebno.“, završio je Danilo Anđušić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter