0
Ostali sportovi

Ignjatovićeva šesta u slalomu u Maribelu

Objavljeno: 20.12.12 u 14:50

Nevena Ignjatovic

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović ostvarila je najbolji rezultat ove sezone, pošto je zauzela šesto mesto na FIS trci u francuskom Maribelu.

Ignjatovićeva je imala nešto više od sekunde zaostatka u odnosu na Švajcarkinju Mišel Gisin, mlađu sestru jedne od najboljih skijašica te zemlje Dominik, koja je trijumfovala u vremenu od 1:21.97 minuta.

Nevena je tako u Meribelu nastavila sa sve boljim rezultatima ove sezone, pošto je posle odustajanja na prvom slalomu sezone, prvo u švedskom Vemdalenu bila 25. u okviru Evropa kupa, a potom 18. u Kurševelu pre dva dana u istom takmičenju.

„U odnosu na Kurševel ovde je bilo malo više mekog snega, pa je bilo dosta rupa na stazi. Druga vožnja mi je ponovo bila bolja od prve, tako da sam veoma zadovoljan ostvarenim rezultatom. U petak vozim ovde još jedan slalom, pa će to biti prilika da budem još bolja“, kaže Nevena Ignjatović.

Mladu Kragujevčanku u petak na istoj stazi očekuje još jedan slalom, a potom pripreme za ovosezonski debi u Svetskom kupu. Nevena će prvu trku u elitnom takmičenju voziti 29. decembra u austrijskom Zemeringu, a u planu joj je da ove sezone startuje i na Sljemenu, u Mariboru i Ofteršvangu.  Ipak, glavni cilj ove sezone joj je dobar plasman na Svetskom prvenstvu u Šladmingu, u februaru.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter